Суд на Запоріжжі почав розглядати резонансну справу "мелітопольского Отелло"

Суд на Запоріжжі почав розглядати резонансну справу "мелітопольского Отелло"

Фото: ТСН

Чоловік вистежив колишню дружину і жбурнув гранату в її авто.

Півроку по лікарнях намагається подолати наслідки замаху на своє життя Світлана Шаталова. Медики переживають не лише за її фізичні травми, але й за психологічний стан, ідеться в сюжеті ТСН.19:30.

Останніми словами нападника перед вибухом були: "Я люблю і буду любити". Після цього екс-чоловік, якому відмовили у поновленні стосунків, кинув гранату в салон машини. Поранена дивом вибралася з авто, котре палало. "Я не відчувала ногу, поперек. Коли вже вже вивалилася, відповзла – тільки заправила повний бак газу, десять літрів бензину. Я боялася, що люди всі підірвуться там", - каже постраждала. Вона перенесла вже п’яту операцію, але в її тілі досі багато осколків.

Суд у справі "мелітопольського Отелло" стартував на Запоріжжі

Суд у справі "мелітопольського Отелло" стартував на Запоріжжі

Колишній чоловік місяць тому телефонував з СІЗО. "Попросив прощення та привітав із днем народження", - розповіла Світлана. За незаконне зберігання вибухівки та замах на убивство Ігорю загрожує до 15 років в’язниці. Сьогодні його уперше привезли до суду, але спілкуватися з журналістами йому заборонив захисник. Обвинувачений лише встиг сказати, що провину визнає частково. На прохання адвокатів судове засідання вирішили проводити у закритому режимі, бо, мовляв, певні обставини особистого життя пари не варто розголошувати.

Як вдалося дізнатися журналістам, з чоловіком Світлана жила більше восьми років. Вони були заможними, але згодом Ігор почав пропивати майно. Дружина його полишила, але він так і не змирився з цим. "Тут зіграли банальні ревнощі. Це його колишня дружина, він досі її кохає. Ну, це можна сказати, сучасний Отелло: так не діставайся ж ти нікому! Ну, тобто він любить її, любить сина, щиро розкаюється у своїх діях. От інколи чоловіки йдуть на такі непродумані вчинки", - твердить адвокат підсудного Євген Ігнатов.

Наслідки "вибухового" кохання 38-річній жінці доведеться лікувати ще тривалий час. "Звичайно, реабілітація їй знадобиться фізична – після перенесених кількох операцій. Я навіть не можу сказати, але мені здається, що психологічна реабілітація буде тут більш вагомою", - припустив заступник головного лікаря Запорізької обласної клінічної лікарні Олексій Кулініч.

Сам підсудний дуже хоче бачити колишню дружину у суді та вже заявив клопотання, аби її викликали протягом найближчих засідань. Тим часом Світалана запевняє, що найбільше її бажання – це вийти з лікарняної палати, аби потрапити на випускний до сина, яким вже п’ятий місяць опікується бабуся. "Я не знаю, як це можна пробачити. У мене двоє дітей", - каже постраждала. Бачити колишнього чоловіка навіть у залі суду вона не хоче. Для нього жінка вимагатиме найсуворішого покарання.

Кореспондент ТСН Яків Носков

Повʼязані теми:

Наступна публікація