Суд над російськими ГРУвцями перенесли через нового адвоката

Суд над російськими ГРУвцями перенесли через нового адвоката

ГРУвці Євген Єрофеєв та Олександр Александров / Фото: Фото Валентини Мудрик/ТСН

Військовим подовжили термін арешту.

Сьогодні, 21 березня, Голосіївський районний суд Києва ухвалив рішення про перенесення слухання справи російських ГРУвців Євгена Єрофеєва та Олександра Александрова.

Новий адвокат Александрова Валентин Рибін / Фото: ТСН.ua
Як передає кореспондент ТСН з судової зали, продовження засідання призначили на 5 квітня. Як відомо, у Александрова змінився адвокат, і новий захисник Валентин Рибін попросив часу на вивчення матеріалів справи.

Крім того. на сьогоднішньому засіданні ухвалили рішення про подовження терміну тримання обвинувачуваних під вартою – до 19 травня.

Спецназівці були затримані 16 травня біля міста Щастя Луганської області. Під час перестрілки з українськими військовими був вбитий боєць 92-ї бригади ЗСУ Вадим Пугачов, а Олександр Александров та Євген Єрофєєв отримали поранення, після чого потрапили в полон. Їх перевезли до Києва, де їм зробили операції.

Російських військових в Україні звинувачують в участі в терористичній організації. В СБУ заявили, що затримані ГРУшники обміну не підлягають і постануть перед судом.

Під час допитів полонені військові наполягали на тому, що є чинними бійцями спецназу ГРУ Росії і виконували завдання Міноборони РФ, проте вже на суді від цих свідчень відхрестились. 

Кореспондент ТСН Ігор Бондаренко

Повʼязані теми:

Наступна публікація