Суд обрав запобіжний захід черговому фігуранту "бурштинової справи"

Суд обрав запобіжний захід черговому фігуранту "бурштинової справи"

Фото: УНІАН

Відповідне рішення щойно ухвалив суд.

У Солом'янському районному суді Києва обрали запобіжний захід ще одному фігуранту "бурштинової справи".

Про це повідомляє ТСН.

Зокрема, рішення було ухвалене стосовно Віктора Вікторовича Косянчука, який є юристом.

Суд обрав як запобіжний захід - домашній нічний арешт.

Косянчук має від 21:00 до 7:00 бути вдома.

Нагадаємо, раніше сьогодні, 22 червня, повідомлялося, що було обрано міри запобіжного заходу двом підозрюваним. Йдеться про голову секретаріату організації "Депутатський контроль" Вадима Руденка та помічницю нардепа Полякова Тетяну Любонько. Руденка відправили за ґрати на два місяці. Любонько може вийти під заставу в розмірі 160 тисяч гривень. 

Окрім цього обрали запобіжний захід ще одному фігуранту "бурштинової справи". Зокрема, помічнику народного депутата від фракції "Радикальна партія" Тетяни Юзькової Костянтину Проскурку призначили два місяці СІЗО з можливістю внесення застави у розмірі 128 тисяч гривень.

21 червня генеральний прокурор України Юрій Луценко погодив та вніс до Верховної Ради України подань САП про надання згоди на притягнення до кримінальної відповідальності Борислава Розенблата і Максима Полякова.

Директор НАБУ Артем Ситник 20 червня під час брифінгу розкрив схему з видобутку бурштину, до якої причетні нардеп від БПП Борислав Розенблат і парламентар від "Народного фронту" Максим Поляков.  За словами очільника Бюро, за вказаною  схемою під виглядом рекультивації із Житомирської області планувався фактичний видобуток бурштину і надалі його реалізація через офшорну фірму, де засновником була сестра Розенблата.

У Солом'янському суді обирають запобіжні заходи підозрюваним у бурштиновій справі

У Солом'янському суді обирають запобіжні заходи підозрюваним у бурштиновій справі

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Рішення Верховної Ради
Наступна публікація