Суд подовжив арешт Гримчаку на два місяці

Суд подовжив арешт Гримчаку на два місяці

Фото: УНІАН

Його помічникові - на 30 днів.

Вищий антикорупційний суд продовжив запобіжний захід у виді тримання під вартою колишньому заступнику міністра з питань тимчасово окупованих територій Юрію Гримчаку.

Про це повідомила пресслужба ВАКС у Facebook.

Cлідчий суддя задовольнив клопотання прокурора САП, а тому продовжив строк тримання під вартою на два місяці.

Суд визначив розмір застави у розмірі 3123 прожиткових мінімумів для працездатних осіб. Це - 5 мільйонів 999 тисяч 283 гривні. "Цей обсяг був визначений судами під час обрання запобіжного заходу раніше", - йдеться у повідомленні ВАКС.

Помічникові Гримчака, якого слідство вважає співучасником кримінального провадження, також подовжили тримання під вартою - на 30 днів. Застава для нього - 3 мільйони 999 тисяч 522 гривні.

Нагадаємо, увечері 14 серпня співробітники СБУ та НАБУзатримали на частині хабаря в 480 тис. доларів США Юрія Гримчака. У ГПУ кажуть, що справа стосується хабаря за вплив на суд та Мінкультури. Загальна сума хабаря мала бути 1,1 млн доларів.

Крім того, у ЗМІ з'явилась інформація, що Гримчака затримали з його нібито "помічником". У його на місці затримання знайшли відповідні візитівки. Утім в МінТОТ згодом заявили, що справа із затриманням та хабарем не стосується діяльності їхнього відомства. А посади помічника заступника міністра в них узагалі немає. Затриманим виявився шурин Гримчака Ігор Овдієнко.

За словами адвокатки Гримчака, у її підзахисного правоохоронці вилучили власні кошти. А замість пів мільйона доларів "були календарики".

Суд пристав на бік обвинувачення та ухвалив заарештувати Гримчака строком на 60 днів. Разом із тим йому призначено меншу заставу, ніж хотіла прокуратура – 6 млн грн замість 12,5 млн грн. У разі її внесення, Гримчак буде зобов'язаний носити електронний браслет, не відлучатися з місця проживання без дозволу слідчого, з’являтися на всі слідчі дії та утриматися від спілкування зі свідками у справі. Сам підозрюваний заперечував можливість утечі та наполягав, що не володіє значними статками для сплати застави.

Деснянський суд Чернігова також обрав запобіжний захід Ігорю Овдієнку, шурину ГримчакаСуд заарештував Овдієнка на два місяці з правом внесення застави в розмірі 4 млн грн (прокурори прохали 12,5 млн грн).

Детальніше про те, як і за що затримали Юрія Гримчака - читайте у матеріалі ТСН.ua.

Суд обрав запобіжний захід шурину заступника міністра Гримчака

Суд обрав запобіжний захід шурину заступника міністра Гримчака

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Затримання Гримчака
Наступна публікація