Суд подовжив арешт підозрюваним у вбивстві екс-депутата РФ Вороненкова

Суд подовжив арешт підозрюваним у вбивстві екс-депутата РФ Вороненкова

Фото: УНІАН

Підозрюваних утримуватимуть під вартою до середини лютого 2018 року.

Київський суд подовжив арешт двом підозрюваним у вбивстві колишнього депутата Державної думи РФ Дениса Вороненкова на два місяці.

Про це повідомили у прес-службі столичної прокуратури.

"За клопотанням прокуратури Голосіївський районний суд столиці подовжив запобіжний захід у вигляді тримання під вартою двом чоловікам, яких підозрюють у вбивстві екс-депутата Держдуми РФ Дениса Вороненкова 23 березня 2017 року у Києві", – йдеться у повідомленні.

Як зазначається, підозрювані перебуватимуть під вартою до 13 лютого 2018 року включно.

Окремо у прокуратурі наголосили, що наразі досудове розслідування у кримінальному провадженні триває та перебуває на завершальній стадії.

Нагадаємо, Вороненков у грудні 2016 року разом з дружиною переїхав до України, отримав українське громадянство та дав свідчення у справі про державну зраду щодо колишнього президента Віктора Януковича.

Екс-депутата Держдуми РФ було вбито 23 березня у центрі столиці біля готелю "Прем'єр Палас". Також зловмисник поранив охоронця екс-політика, однак той встиг вистрілити у відповідь і поранив вбивцю – 28-річного уродженця Севастополя, який мешкав у Дніпрі, Павла Паршова. Він помер у лікарні від поранень, завданих охоронцем Вороненкова.

Ще одним спільником Паршова називають Ярослава Левенця, який зник наступного дня після вбивства Вороненкова. У його помешканні було проведено обшуки, а родичів допитали. 

15 червня у Павлограді затримали підозрюваного у вбивстві Вороненкова, це місцевий активіст Ярослав Тарасенко.

Другим співорганізатором вбивства був Олександр Лось. Він допомагав із пошуком водіїв та кілера. Лося було затримано 29 серпня.

У жовтні генпрокурор Юрій Луценко заявив про завершення розслідування вбивства Вороненкова, замовником якого було названо колишнього цивільного чоловіка Марії Максакова Володимира Тюріна, який, за даними слідства, є "злодієм в законі". 

Повʼязані теми:

Наступна публікація