Суд пом'якшив міру запобіжного заходу підозрюваному у сутичках під Радою "свободівцю"

Суд пом'якшив міру запобіжного заходу підозрюваному у сутичках під Радою "свободівцю"

Сиротюк відпущений під особисте зобов'язання. / Фото: УНІАН

З Сиротюка зняли нічний домашній арешт, а Гуменюку продовжили утримання під вартою.

Печерський районний суд Києва пом'якшив міру запобіжного заходу колишньому народному депутату від ВО "Свобода" Юрію Сиротюку, який підозрюється у кількох кримінальних справах через заворушення під Верховною Радою 31 серпня.

Суд змінив нічний домашній арешт на особисте зобов'язання, йдеться у повідомленні ВО "Свобода" у Facebook.

Разом з тим суд продовжив утримання під вартою Ігоря Гуменюка, який підозрюється у киданні гранати під Радою під час подій 31 серпня. Гумнюк сидітиме в СІЗО ще 60 днів - до 7 лютого 2016 року.

Нагадаємо, 31 серпня після голосування Верховної Ради за зміни до Конституції під будівлею парламенту сталася сутичка. Натовп хлинув на кордон правоохоронців – в хід пішли палиці, камені та димові шашки.

Пізніше з натовпу у кордони міліції полетіли бойові гранатиПравоохоронці встановили особу "гранатометника" - ним виявився боєць батальйону "Січ" Ігор Гуменюк. Зловмисника затримали. Жертвами сутичок стали четверо бійців "Національної гвардії". 

"Свободівцю" Юрію Сиротюку оголошено про підозру в участі в масових заворушеннях під Верховною Радою 31 серпня. 11 вересня суд арештував політика на 60 діб. 9 листопада його випустили із СІЗО під домашній арешт.

Свободівця Сиротюка випустили з СІЗО

Свободівця Сиротюка випустили з СІЗО

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Рішення Верховної Ради
Наступна публікація