Суд поновив на посаді звільненого президента заводу "Антонов"

Суд поновив на посаді звільненого президента заводу "Антонов"

Фото: Прес-служба президента

У суді також заборонили здійснювати будь-які дії щодо зміни даних про президента ДП "Антонов" у Державному реєстрі.

Окружний адміністративний суд Києва зупинив дію рішення гендиректора концерну "Укроборонпром" Айвараса Абромавичуса від 9 червня 2020 року про звільнення президента ДП "Антонов" Олександра Донця. 

Про це повідомили сьогодні, 15 червня, у пресслужбі юридичної фірми "Ілляшев та Партнери", що представляє інтереси заводу "Антонов".

"Суд задовольнив клопотання О.Донця за його позовом щодо незаконності наказу Айвараса Абромавичуса. Також суд заборонив здійснювати будь-які дії щодо зміни даних про президента ДП "Антонов" у Державному реєстрі, у тому числі виключати з держреєстру відомості про те, що Олександр Донець є керівником держпідприємства", - йдеться у повідомленні.

У пресслужбі додали, що згідно з Кодексом адміністративного судочинства, ухвала суду набрала законної сили негайно з моменту її винесення, тобто Донець наразі є єдиним законним керівником заводу "Антонов".

Нагадаємо, 9 червня, державний концерн "Укроборонпром" ухвалив рішення про припинення повноважень президента підприємства ДП "Антонов" Олександра Донця. В Укроборонпромі пояснили своє рішення незадовільною роботою менеджменту.

Того ж дня працівники державного підприємства "Антонов" під час обідньої перерви протестували через можливе розформування підприємства та рішення концерну "Укроборонпром" щодо звільнення Донця.

Повʼязані теми:

Наступна публікація