Суд посадив за ґрати одного фігуранта "бурштинової справи", а іншому призначив заставу

Суддям доведеться ухвалити рішення ще стосовно чотирьох підозрюваних.

Солом'янський районний суд Києва продовжив розгляд у так званій бурштиновій справі, в якій фігурують народні депутати Борислав Розенблат і Максим Поляков.

Наразі обрано міри запобіжного заходу двом підозрюваним. Йдеться про голову секретаріату організації "Депутатський контроль" Вадима Руденка та помічницю нардепа Полякова Тетяну Любонько.

Руденка відправили за ґрати на два місяці. Любонько може вийти під заставу в розмірі 160 тисяч гривень.

Суддям доведеться ухвалити рішення ще стосовно чотирьох підозрюваних.

Напередодні, 21 червня, генеральний прокурор України Юрій Луценко погодив та вніс до Верховної Ради України подань САП про надання згоди на притягнення до кримінальної відповідальності Борислава Розенблата і Максима Полякова.

Нагадаємо, директор НАБУ Артем Ситник 20 червня під час брифінгу розкрив схему з видобутку бурштину, до якої причетні нардеп від БПП Борислав Розенблат і парламентар від "Народного фронту" Максим Поляков.  За словами очільника Бюро, за вказаною  схемою під виглядом рекультивації із Житомирської області планувався фактичний видобуток бурштину і надалі його реалізація через офшорну фірму, де засновником була сестра Розенблата.

Сума хабарів, отриманих у вказаній справі – більше 300 тисяч гривень. 19 червня детективи Національного антикорупційного бюро України затримали охоронця народного депутата від БПП Борислава Розенблата під час отримання хабара у розмірі 200 тис. доларів. Нардеп Сергій Лещенко стверджував, що поплічник Розенблата отримав гроші за вирішення питання з ліцензування видобутку бурштину. 

Сам політик назвав звинувачення на адресу його охоронця провокацією

Депутатів Розенблата та Полякова хочуть позбавити недоторканності - вони обидва фігурують у бурштиновій справі. Відповідне подання вже підготували. 

Нардепам Розенблату та Полякову загрожує до 12 років в'язниці

Нардепам Розенблату та Полякову загрожує до 12 років в'язниці

Повʼязані теми:

Наступна публікація