Суд розблокував проведення конкурсу на посаду очільника Митної служби

Суд розблокував проведення конкурсу на посаду очільника Митної служби

Фото: Державна фіскальна служба України

Це зробив апеляційний суд.

Шостий апеляційний адміністративний суд розблокував проведення державного конкурсу на посаду очільника новоствореної Державної митної служби.

Про це повідомляє пресслужба Міністерства фінансів.

"Сьогодні, 24 червня, колегія суддів Шостого апеляційного адміністративного суду розглянула апеляційну скаргу, подану Кабінетом міністрів України у справі №640/6674/19, та постановила відновити дію розпорядження про проведення конкурсу на посаду голови Державної митної служби. Підставою такого рішення стало недоведення позивачами наявності підстав для його призупинення. Перепони для продовження відбору кандидата на посаду голови Державної митної служби усунено. Наступний крок - НАДС має зібратися і ухвалити рішення про подальший перебіг процедури", - йдеться у повідомленні.

У Мінфіні також нагадали, що наразі триває вже фінальний етап конкурсу і на цю посаду є троє кандидатів: проректор з навчальної роботи Університету митної справи та фінансів Євген Гармаш, перший заступник Міністра економічного розвитку і торгівлі України Максим Нефьодов та керівник громадської організації "Центр розвитку цифрової економіки", експерт "Центру соціально-економічних досліджень CASE Україна" Андрій Саварець.

Зазначимо, 17 квітня Окружний адміністративний суд Києва зупинив конкурс на заіщення вакантної посади голови Державної митної служби. Рішення було ухвалено за позовом народного депутата Андрія Антонищака. Також діє заборона Комісії з питань вищого корпусу державної служби вчиняти дії з проведення відповідного конкурсу на підставі зазначеного урядового розпорядження. Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман звинуватив контрабандне лобі у зриві конкурсу на голову митниці.

Нагадаємо, в Кабміні відводять півроку на реорганізацію Державної фіскальної служби на дві окремі структури: митна та податкова служби. На посаду очільника митниці претендувало семеро осіб. 9 квітня відбувся перший етап конкурсу зі знання англійської мови після перевірки документів і рішення конкурсної комісії. 16 та 23 квітня на претендентів очікували тестові завдання на знання законодавства та ситуативні рішення, а також співбесіди із серією запитань та відповідей. Конкурс мав бути відкритим, а суддями мали виступити українські та іноземні експерти, бізнес-представники Світового банку, USAID, Європейскої бізнес-асоціації, Американської торговельної палати, Української ради бізнесу.

ДФС підбила підсумки декларування доходів: в Україні понад 5 тисяч мільйонерів

ДФС підбила підсумки декларування доходів: в Україні понад 5 тисяч мільйонерів

Повʼязані теми:

Наступна публікація