Суд скасував закриття справи проти ватажка "тітушок" Крисіна, підозрюваного у вбивстві журналіста

Суд скасував закриття справи проти ватажка "тітушок" Крисіна, підозрюваного у вбивстві журналіста

Фото: УНІАН

Таке рішення виніс Печерський суд Києва.

Печерський суд Києва скасував постанову Генпрокуратури про закриття кримінального провадження проти Юрія Крисіна за підозрою у вбивстві журналіста В'ячеслава Веремія.

Про це повідомила адвокат родин постраждалих активістів Євгенія Закревська у Facebook.

Ухвала про скасування постанови прокурора Красножона про закриття провадження відносно Юрія Крисіна по ст. 115-й...

Опубліковано Евгенією Закревською 23 травня 2018 р.

Згідно з опублікованими документами, 7 травня суддя Печерського суду ухвалив скасувати постанову прокурора Красножона про закриття кримінального провадження відносно Крисіна за ч.2 ст.115 ККУ (умисне вбивство), ч.2 ст. 15 ККУ (замах на злочин), ч. 2 ст. 194 ККУ (умисне знищення або пошкодження майна). Красножон постановив це  1 серпня 2014 року.

Нагадаємо, 22 грудня минулого року Шевченківський районний суд столиці виніс вирок у справі про вбивство журналіста В'ячеслава Веремія під час подій Євромайдану. Обвинуваченого Юрія Крисіна визнали винним, засудили до чотирьох років позбавлення волі з випробувальним терміном два роки і відпустили. Вердикт судді Олега Линника обурив людей. Він пояснив своє рішення тим, що не може "вийти за межі висунутого обвинувачення". "У звинуваченні було лише хуліганство і легкі тілесні", - повідомив він.

Генпрокуратура подала апеляцію на вирок суду щодо умовного терміну для Крисіна, а Дарницький суд почав розгляд нової справи проти нього. Суд задовольнив клопотання прокуратури і заарештував Крисіна на 60 діб без права на внесення застави.

Ватажка "тітушок" Крисіна посадили за ґрати

Ватажка "тітушок" Крисіна посадили за ґрати

Повʼязані теми:

Наступна публікація