Суд у Москві подовжив арешт усіх полонених українських моряків

Суд у Москві подовжив арешт усіх полонених українських моряків

Фото: Associated Press

Вони перебуватимуть у російському СІЗО до кінця квітня.

Лефортовський суд у Москві залишив під вартою останніх чотирьох полонених біля Керченської протоки українських моряків.

Про це повідомляє кореспондент ТАСС із зали суду.

"Суд задовольнив клопотання слідчого і подовжив обвинуваченим строк тримання під вартою до 24 квітня", - розповіли в суді.

Решту - двадцятьох полонених – 15 січня судді залишили за ґратами до 24 і 26 квітня. Всі клопотання адвокатів про вимоги ставлення до моряків як до військовополонених згідно із Женевською конвенцією судом були відхилені.

Нагадаємо, вранці 25 листопада Росія заблокувала прохід до Керченської протоки українському буксиру "Яни Капу" і двом катерам "Бердянськ" і "Нікополь". Для цього росіяни перегородили рух під Кримським мостом танкером і навіть вдалися до тарану буксира прикордонним кораблем "Дон". Увечері того ж дня російські кораблі напали на них і захопили, при цьому, за даними української влади, поранивши щонайменше шістьох українських моряків та захопивши інших у полон. 

Згодом так звані суди в анексованому Криму заарештували їх на два місяці. Після цього моряків доправили в СІЗО у Москві. Усіх їх звинувачують у нібито незаконному перетині російського кордону. Пізніше всі українські моряки визнали себе військовополоненими Росії.

У Лефортовському суді розглядатимуть подовження арешту для чотирьох українських моряків

У Лефортовському суді розглядатимуть подовження арешту для чотирьох українських моряків

Повʼязані теми:

Наступна публікація