Суд відкрив провадження за позовом Ляшка до НАЗК

Суд відкрив провадження за позовом Ляшка до НАЗК

Фото: УНІАН

Екснардеп просить скасувати рішення Нацагентства про виявлення в його декларації правопорушення.

Окружний адміністративний суд Києва відкрив провадження у справі за позовом екснардепа Олега Ляшка до Національного агентства з питань запобігання корупції.

Про це повідомили у пресслужбі ОАСК.

"Суд здійснюватиме розгляд справи за правилами спрощеного позовного провадження", - уточнили у суді.

Зазначимо, Ляшко просить суд визнати протиправним та скасувати рішення НАЗК, відповідно до якого, за результатами проведення повної перевірки його декларації за 2017 рік (виправленої), Агентство вирішило, що він зазначив недостовірні відомості у документі.

Також Ляшко просить суд визнати протиправним та скасувати рішення НАЗК про те, що в його діях є ознаки пов’язаного з корупцією правопорушення.

Нагадаємо, 6 листопада екснардеп Олег Ляшко почубився з нинішнім нардепом від "Слуги народу" та головою парламентського комітету з питань енергетики та житлово-комунальних послуг Андрієм Герусом. Ляшко звинуватив Геруса в тому, що той, мовляв, лобіював відкриття українського ринку для російської електроенергії

Пізніше поліція відкрила кримінальне провадження через бійку Ляшка з Герусом.

11 листопада президент України Володимир Зеленський звільнив Геруса з посади представника президента в Кабміні. А Ляшко через бійку 18 листопада отримав підозру "за насильство проти державного діяча".

19 листопада Бориспільський міський районний суд, розглядаючи клопотання про обрання запобіжного заходу екснардепу Олегу Ляшку після бійки, відпустив лідера "Радикальної партії" на поруки.

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Скандал навколо Окружного адмінсуду
Наступна публікація