Суд відпустив з-під варти обвинуваченого в організації вбивства журналіста-майданівця Сергієнка

Суд відпустив з-під варти обвинуваченого в організації вбивства журналіста-майданівця Сергієнка

Вадим Мельник, обвинувачений в організації вбивства Сергієнка / Фото: Радіо Свобода

Наразі невідомо, чим судді мотивували своє рішення.

Городищенський районний суд Черкаської області відпустив з-під варти Вадима Мельника, обвинуваченого в організації вбивства журналіста та учасника Євромайдану Василя Сергієнка.

Про це повідомляє Радіо Свобода.

У зв'язку із завершенням терміну запобіжного заходу, який спливає 24 серпня, сторона обвинувачення подала клопотання про подовження перебування Мельника у СІЗО. У прокуратурі свою позицію аргументували тим, що обвинувачений на свободі може сховатися, вплинути на потерпілих і свідків.

Сторона захисту просила про можливість вийти Мельнику під заставу у 153 тисяч гривень. Адвокати заявили, що, на їхню думку, у прокуратурі не довели існування ризиків, які вони озвучили. 

Судді відхилили обидва клопотання і змінили Мельнику запобіжний захід на домашній арешт. Які були підстави для цього - наразі невідомо, оскільки суд озвучив лише резулютивну частину рішенню. До цього обвинувачений безперервно перебував під вартою від 18 травня 2017 року.

Суд також подовжив запобіжний захід у вигляді перебування у СІЗО обвинуваченому у виконанні вбивства Володимиру Воронкову, а двох обвинувачених у викраденні журналіста Віктора Горбенка і Романа Недибалюка залишив під цілодобовим домашнім арештом.

Нагадаємо, убитий Василь Сергієнко був заступником голови Народної ради Корсунщини. Чоловіка викрали із власного будинку 4 квітня 2014 року, а наступного дня його труп знайшли у Виграївському лісі, що за 15 кілометрів від міста. Після того, як з ями дістали тіло чоловіка, побачили сліди страшних катувань: у Василя була повністю розбита голова, перебиті коліна, кілька ножових ран в область нирки, ножове поранення в область серця попереду й кілька ножових в серце зі спини, перерізана шия спереду, перерізана потилиця.

На лаві підсудних чотири людини. Вадим Мельник - обвинувачений у організації викрадення, катування та вбивства журналіста. Він є колишнім начальником охорони народного депутата екс-регіонала Геннадія Бобова. Закатоване тіло Сергієнка знайшли біля бази, пов'язаної з цим депутатом. 

Ще один підсудний - Володимир Воронков - обвинувачується безпосередньо у вбивстві журналіста. Роман Недибалюк та Віктор Горбенко, за даними слідства, входили до групи викрадачів. Ще один викрадач Валентин Завражин у січні 2018 року вийшов на волю під заставу у 700 тис. грн за рішенням суду.  На початку 2018 року у США був затриманий ймовірний керівник групи викрадачів Андрій Іносов, який перебував у розшуку, але його досі не екстрадували до України. Ще один фігурант справи Федоров - співвиконавець убивства - може бути мертвий, але підтвердження цьому немає, тож він розшукується.

Закатованого 58-річного Василя Сергієнка провели в останню путь

Закатованого 58-річного Василя Сергієнка провели в останню путь

 

Повʼязані теми:

Наступна публікація