Суд відпустив з СІЗО одеського суддю, який стріляв у детективів НАБУ під час затримання

Суд відпустив з СІЗО одеського суддю, який стріляв у детективів НАБУ під час затримання

Олексія Бурана триматимуть під цілодобовим домашнім арештом.

Одеського суддю Олексія Бурана, якого судять у Миколаєві за отримання хабара та спротив правоохоронцям під час затримання, відпустили під цілодобовий домашній арешт, передає кореспондент ТСН.

На засідання підсудного привезли з СІЗО на автозаку. З журналістами він спілкуватися відмовлявся. Натомість у суді він говорив багато і емоційно. Критикував судову реформу, казав, що судді, які розглядають його справу, під тиском журналістів та НАБУ. Коли ж його попросили говорити по суті - обурився і попросив суддю перечитати закон.

Термін його тримання під вартою спливав 9 лютого. Прокуратура вимагала подовжити запобіжний захід і залишити підсудного у СІЗО, оскільки інакше він може вплинути на свідків, або взагалі втекти.

"Обвинувачений під час документування стріляв у працівників з метою недопущення проведення обшуку, самі ці обставини дають підстави стверджувати, що Буран Олексій може вчинити певні дії, які будуть незаконними або буде переховуватися", - каже прокурор Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Тарас Щербай.

Судовий процес постійно затягувався і нині, після року засідань, справу почали розглядати спочатку. На тому, що Бурана треба відпустити під домашній арешт, наполягали його адвокати, мотивуючі це хворими батьками судді. Вже сьогодні Олексія Бурана привезуть додому, до Одеси. Там йому одягнуть електронний браслет. Наступне засідання відбудеться  14 лютого у Миколаєві.

Нагадаємо, 29 березня детективами НАБУ спільно з працівниками Національної поліції було викрито один із суддів Малиновського районного суду Одеси на отримання неправомірної вигоди в сумі 500 тис. гривень. Зазначені кошти чиновник вимагав через посередника для винесення певного судового рішення по цивільній справі про стягнення боргу.

Під час проведення слідчих дій суддя чинив опір працівникам Національного бюро. Буран відкрив вогонь з вогнепальної зброї і, користуючись імунітетом, втік. Згодом поліція оточила селище Совіньон, де суддя влаштував стрілянину.

Перед затриманням Буран намагався порізати вени. Після цього суддю-хабарника доставили в приватну лікарню. Солом'янський районний суд Києва обрав Бурана запобіжний захід у вигляді утримання під вартою без альтернативи застави.

Кореспондент ТСН Лілія Родіна

Повʼязані теми:

Наступна публікація