Суд випустив з-під арешту підозрюваного у держзраді екс-очільника Генштабу Заману

Суд випустив з-під арешту підозрюваного у держзраді екс-очільника Генштабу Заману

Фото: УНІАН

Йому змінили запобіжний захід.

Колегія суддів Київського апеляційного суду змінила запобіжний захід колишньому очільнику Генерального штабу Володимиру Замані, якого підозрюють у державній зраді, на особисте зобов’язання.

Про це повідомляє УНІАН.

Відповідну ухвалу суд виніс 24 травня. Раніше Замана повинен був перебувати за ґратами до 17 червня включно.

"Постановити нову ухвалу, якою клопотання прокурора групи прокурорів… про продовження строку тримання під вартою щодо Замани задовольнити частково. Зобов’язати Заману Володимира Михайловича прибувати за кожною вимогою до слідчого, прокурора, слідчого судді суду, звільнити підозрюваного з-під варти в залі Київського апеляційного суду", - йдеться в ухвалі.

Нагадаємо, що Володимир Замана був керівником Генерального штабу Збройних сил України в період від лютого 2012 року до 19 лютого 2014 року. Від 22 лютого до червня 2014 був уповноваженим Верховної Ради України з контролю за діяльністю Міністерства оборони України.

Генерал-полковника затримали 25 лютого та висунули підозру в скоєнні злочину за ч.1 ст. 111 "держзрада". Він нібито цілеспрямовано скорочував збройні сили та військкомати, а це ускладнило мобілізацію з початком агресії Росії.

Володимир Замана вбачає у своєму затриманні політичний підтекст

Володимир Замана вбачає у своєму затриманні політичний підтекст

Повʼязані теми:

Наступна публікація