Суд визначився із запобіжним заходом для головного підозрюваного в убивстві Шеремета

Суд визначився із запобіжним заходом для головного підозрюваного в убивстві Шеремета

Фото: УНІАН

Андрія Антоненка відправили за ґрати.

Печерський районний суд міста Києва виніс рішення у справі про обрання запобіжного західу підозрюваному в убивстві журналіста Павла Шеремета Андрію Антоненко. Про це повідомляє РБК-Україна.

Вердикт було зачитано в ніч проти суботи, 14 грудня. Перед тим було відхилено клопотання захисту щодо перенесення розгляду цієї справи. Позицію обвинувачення було враховано – підозрюваного відправили до СІЗО. "Клопотання задовольнити. Застосувати запобіжний захід у вигляді тримання під вартою до 8 лютого", - сказав суддя.

Кількома годинами раніше Печерський суд обрав запобіжний захід дитячій хірургині з "Охматдиту" Юлії Кузьменко, так само підозрюваній у вбивстві журналіста. Вердикт був аналогічним – тримання під вартою терміном 60 днів.

Понад 7 годин суд обирає запобіжні заходи підозрюваним у вбивстві Павла Шеремета

Понад 7 годин суд обирає запобіжні заходи підозрюваним у вбивстві Павла Шеремета

Нагадаємо, 12 грудня Нацполіція затримала фігурантів вбивства журналіста Шеремета. Підозрюваних шукали понад 2,5 року.

Правоохоронці підозрюють у вбивстві журналіста військового та волонтера Андрія Антоненка, відомого також як рок-музикант Riffmaster та хірургиню дитячої лікарні Юлію Кузьменко. За версією слідства, вони закладали вибухівку під авто, яким користувався журналіст. Третя підозрювана у справі - військова Яна Дугарь. Слідчі вважають, що вона проводила розвідку перед скоєнням злочину і фотографувала камери спостереження. Суд призначив їй обмежувальний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту.

Павло Шеремет був убитий в центрі Києва 20 липня 2016 року. Журналіста поховали в Мінську. За даними слідчих, зловмисники закріпили вибухівку на дні авто, за кермом якого був Шеремет. Також було повідомлено про те, що для вбивства відомого білоруського журналіста зловмисники використовували елементи протипіхотної міни МОН-50.

Повʼязані теми:

Наступна публікація