Суд заарештував без права застави ватажка "тітушок" Крисіна

Суд заарештував без права застави ватажка "тітушок" Крисіна

Суд заарештував без права застави ватажка "тітушок" Крисіна

Фото: Лівий Берег

Прокуратура заявляє, що підозрюваний продовжує займатися злочинною діяльністю і може втекти.

Дарницький районний суд Києва обрав запобіжний захід підозрюваному у причетності до вбивства журналіста В'ячеслава Веремія Юрію Крисіну.

Про це повідомляє Громадське.

Прокуратура просить запроторити ватажка "тітушок" Юрія Крисіна до СІЗО

Прокуратура просить запроторити ватажка "тітушок" Юрія Крисіна до СІЗО

Суд задовольнив клопотання прокуратури і заарештував Крисіна на 60 діб без права на внесення застави. Ватажок “тітушок” пробуде під арештом принаймні до 29 травня.

Сторона обвинувачення назвала чотири основні підстави для обрання найсуворішого запобіжного заходу для Крисіна: продовження злочинної діяльності, вплив на інших учасників процесу, перешкоджання слідчим діям шляхом ухилення від судів та можливий ризик втечі.

Народний депутат України Мустафа Найєм зазначив, що це поки що не перегляд справи про вбивство Веремія. Крисіна заарештували в іншій справі -  щодо допомоги у викраденні і тортурах учасників Євромайдану.

"Це навіть не велике досягнення правосуддя - Юрій Крисін і його адвокати самі підштовхнули суд до такого рішення - неодноразовою неявкою адвокатів і підозрюваного до суду, бравадою і неприхованим бажанням затягнути розгляд справи", - написав нардеп на своїй сторінці в Facebook. 

Справедливость есть! Юрий Крысин снова за решёткой. Дарницкий районний суд г. Киева избрал организатору и участнику...

Опубліковано Mustafa Nayyem 29 березень 2018 р.

Нагадаємо, минулого разу після засідання активісти влаштували Крисіну "коридор ганьби" з плювками та стусанами.

22 грудня минулого року Шевченківський районний суд столиці виніс вирок у справі про вбивство журналіста В'ячеслава Веремія під час подій Євромайдану. Обвинуваченого Юрія Крисіна визнали винним, засудили до чотирьох років позбавлення волі з випробувальним терміном два роки і відпустили. Вердикт судді Олега Линника обурив людей. Він пояснив своє рішення тим, що не може "вийти за межі висунутого обвинувачення". "У звинуваченні було лише хуліганство і легкі тілесні", - повідомив він.

Генпрокуратура подала апеляцію на вирок суду щодо умовного терміну для Крисіна, а Дарницький суд почав розгляд нової справи проти нього.

26 лютого активісти, учасники АТО на Донбасі відвідали в Інституті серця Крисіна, який перебував на обстеженні в дитячому відділенні. Йому принесли в лікарню отруту, кульки, мандарини, а також облили зеленкою.

Повʼязані теми:

Наступна публікація