Суд заарештував Богатирьову на два місяці

Суд заарештував Богатирьову на два місяці

Суд заарештував Богатирьову на два місяці

Фото: facebook/Алла Хоцянівська

Ексміністерка може вийти з-під варти у разі внесення 6 млн гривень застави.

Печерський районний суд Києва обрав запобіжний захід у вигляді взяття під варту на 60 днів із правом внесення застави ексочільниці міністерства охорони здоров'я України Раїсі Богатирьовій.

Відповідне рішення було ухвалено під час засідання 28 серпня.

"Термін дії ухвали визначити до 21 жовтня 2019 року включно, але в межах терміну досудового розслідування", - наголосила суддя.

Згідно з ухвалою суду, Богатирьова може вийти з-під варти у разі внесення 6 млн гривень застави.

Як пояснила прокуратура Києва, 2015 року той самий суд задовольнив клопотання прокурорів щодо утримання Богатирьової під вартою. Оскільки ексчиновниця не перебувала на території України, її було оголошено у розшук. 

Нагадаємо, колишня міністерка охорони здоров'я часів президентства Віктора Януковича Раїса Богатирьова 27 серпня повернулася до України. Її затримала поліція в аеропорту "Київ" (Жуляни) після того, як на прикордонному контролі спрацювало повідомлення, що вона перебуває в розшуку.

Соратницю Януковича Раїсу Богатирьову затримали правоохоронці

Соратницю Януковича Раїсу Богатирьову затримали правоохоронці

Генпрокуратура 2014 року розпочала процедуру спеціального досудового розслідування - у справі проти ексглави МОЗ Раїси Богатирьової. Її звинувачували у крадіжці 6 мільйонів гривень і оголосили в розшук. Суд арештував майно ексміністерки та її чоловіка – три квартири в Києві, апартаменти в Ялті та три будинки в селі Підгірці Обухівського району Київської області.

За п'ять років, 14 серпня 2019-го, Голосіївський районний суд Києва зобов'язав Генеральну прокуратуру закрити справу про закупівлю ліків ПАТ "Фармстандарт-Біолік" для потреб МОЗ за завищеними на 20-40% цінами проти Богатирьової. Адвокат ексміністерки Дмитро Бєляєв просив закрити справу через відсутність доказів винуватості у вчиненні кримінального правопорушення та закінчення термінів досудового розслідування.

Повʼязані теми:

Наступна публікація