Суд заарештував чотирьох організаторів провокацій з "поляками" на Львівщині

Суд заарештував чотирьох організаторів провокацій з "поляками" на Львівщині

Суд заарештував чотирьох організаторів провокацій з "поляками" на Львівщині

Фото: twitter/СБУ

Суд обрав їм запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою.

Судом арештовано чотирьох організаторів провокацій в селі Гряда на Львівщині, їм оголосили про підозру.

Про це повідомляє прес-служба прокуратури Львівської області.

Вказаним особам повідомлено про підозру за ч.2 ст. 110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканість України за попередньою змовою групою осіб), крім того двом з них ще й інкриміновано ч. 2 ст. 345 КК України (умисне заподіяння працівникові правоохоронного органу тілесних ушкоджень у зв'язку з виконанням цим працівником службових обов'язків).

Наразі прокуратура області здійснюється процесуальне керівництво у справі одразу за чотирма статями, серед яких - "посягання на територіальну цілісність і недоторканість України за попередньою змовою групою осіб", "порушення рівноправності громадян залежно від їх расової, національної належності, та іншими ознаками" тощо.

Нагадаємо, "Ображеними поляками" під Львовом виявились наркомани й алкоголіки з кількох областей. Акція з перекриттям дороги та спаленням шин у селі Гряда на Львівщині за участю нібито активістів "Польської громади Львівщини" виявилася черговою антипольською провокацією. Водночас начальник облуправління СБУ Віктор Андрейчук розповів, що акція була проплачена і наразі її організатори вже встановлені. 

На Львівщині більше сотні молодиків намагалися перекрити трасу міжнародного значення

На Львівщині більше сотні молодиків намагалися перекрити  трасу міжнародного значення

Повʼязані теми:

Наступна публікація