Суд заарештував підозрюваного у вбивстві депутата Черкаської облради

Суд заарештував підозрюваного у вбивстві депутата Черкаської облради

Фото: Кропива

Із зали суду підозрюваного виводили під посиленим конвоєм.

Соснівський районний суд Черкас заарештував на два місяці Миколу Гончара, який підозрюється у вбивстві депутата Черкаської облради Сергія Гури.

Про це повідомляє місцеве видання "Кропива".

Сторона обвинувачення наполягала на тому, щоб Гончар був заарештований без права застави. Прокурор надав довідку лікаря про те, що підозрюваний може перебувати у СІЗО попри поранення у шию. Натомість призначений державою адвокат наполягав на необхідності продовження лікування.

У підсумку суд задовольнив клопотання сторони обвинувачення повністю. Із зали суду до СІЗО підозрюваного відправили під посиленим конвоєм.

Правоохоронці Черкащини проводять обшуки у чоловіка, який напередодні вбив депутата Сергія Гуру

Правоохоронці Черкащини проводять обшуки у чоловіка, який напередодні вбив депутата Сергія Гуру

У залі суду також озвучили деякі обставини стрілянини, внаслідок якої загинув депутат Гура. Згідно з фабули кримінального провадження, 24 травня о  17:40 підозрюваний на власному автомобілі приїхав до офісу депутата. При цьому він був озброєний пістолетом ТТ та гранатою.

Зайшовши до офісу, він наказав усім співробітникам покинути приміщення, а сам залишився розмовляти із Сергієм Гурою. Згодом до кабінету зайшов водій-охоронець депутата Володимир Крітевич, підозрюваний наказав останньому сісти і не виходити.

Суперечка стосувалася спільного ведення бізнесу. Під час розмови Миколи Гончар тричі вистрілив у Сергія Гуру, від чого останній загинув на місці. Тим часом охоронець вибіг з кабінету і вистрілив з пневматичної зброї підозрюваному в шию. Гончар втратив свідомість і був затриманий поліцією.

У загиблого депутата лишилися дружина і троє дітей, Сергія Гуру поховали у суботу. Його вбили у четвер, 24 травня. Перед цим нападник забарикадувався в офісі, де перебував депутат. За повідомленнями ЗМІ, Гончар двічі вистрілив у груди і голову депутата. Сам нападник також отримав поранення - охоронець Гури відстрілювався з травматичної зброї.

 

Повʼязані теми:

Наступна публікація