Суд залишив Пашинського під цілодобовим домашнім арештом

Суд залишив Пашинського під цілодобовим домашнім арештом

Фото: Право на владу

Запобіжний захід діятиме до 27 березня.

Київський апеляційний суд залишив під цілодобовим домашнім арештом колишнього народного депутата Сергія Пашинського, якого підозрюють у нанесенні тяжких тілесних ушкоджень.

"18 лютого 2020 року колегія суддів судової палати з розгляду кримінальних справ Київського апеляційного суду розглянула апеляційну скаргу, подану стороною захисту на ухвалу слідчого судді Печерського районного суду міста Києва від 28 січня 2020 року, якою задоволено клопотання прокуратури та продовжено строк дії запобіжного заходу у вигляді цілодобового домашнього арешту до підозрюваного П., у межах строку досудового розслідування, до 27 березня 2020 року. Відповідно до ч. 5 ст. 194 КПК України на підозрюваного П. покладено обов`язки, визначені ухвалою", - повідомила пресслужба суду.

Відповідно ухвалу слідчого судді Печерського райсуду Києва залишено без змін, апеляційну скаргу сторони захисту – без задоволення.

Пашинського підозрюють у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 121 (умисне тяжке тілесне ушкодження) Кримінального кодексу України.

Нагадаємо, 31 грудня 2016 року Сергій Пашинський з дружиною в темну частину доби трохи не врізався в авто, яке зламалося на дорозі. Двоє чоловіків в цей момент намагалися відтягнути машину з проїжджої частини. Почалася словесна перепалка, яка закінчилася тим, що Пашинський погрожував пістолетом одному з чоловіків, який у відповідь начебто розбив об голову депутата пляшку слабоалкогольного напою.

Пашинський вистрілив кривдникові В'ячеславу Хімікусу в ногу, проте, стріляв він з метою самооборони чи першим дістав пістолет заради залякування і погроз – невідомо. Показання учасників конфлікту щодо цього розрізняються. Згодом депутат від "Народного фронту" Сергій Пашинський заявив про закриття проти нього скандальної справи щодо стрілянини біля с. Хлепча. 

У листопаді 2018 року поліція вручила В'ячеславу Хімікусу підозру в хуліганському нападі на народного депутата "Народного фронту" Сергія Пашинського.

4 жовтня 2019 року керівник Державного бюро розслідувань повідомив, що Пашинському оголосили про підозру у заподіянні громадянину тяжкого тілесного ушкодження. 7 жовтня Печерський районний суд обрав йому запобіжний захід - тримання під вартою на 2 місяці. У грудні 2019 року Київський апеляційний суд ухвалив рішення про зміну запобіжного заходу на домашній арешт.

Апеляційний суд Києва звільнив з-під варти колишнього нардепа Сергія Пашинського

Апеляційний суд Києва звільнив з-під варти колишнього нардепа Сергія Пашинського

 

Повʼязані теми:

Наступна публікація