Суд залишив під вартою ветеранку АТО, яка може бути фігуранткою "справи Шеремета"

Суд залишив під вартою ветеранку АТО, яка може бути фігуранткою "справи Шеремета"

Фото: УНІАН

Апеляційну скаргу Інни Грищенко відхилили.

Ветеранка антитерористичної операції на сході України Інна Грищенко із позивним "Пума", яка може фігурувати у справі про вбивство журналіста Павла Шеремета, залишиться під вартою.

Таке рішення 28 листопада ухвалив апеляційний суд, відхиливши скаргу Грищенко, повіломляє hromadske.

Повідомляється, що розгляд апеляційної скарги захисту "Пуми" переносили тричі.

За словами Інни Грищенко, вперше їй повідомили про ймовірну причетність до справи Шеремета під час обшуку в її квартирі, який відбувся 5 листопада.

"[Повідомив] опер, який був старшим під час обшуку у мене у квартирі. 5 числа цього місяця. За чоловіка вони нічого не казали", – розповіла журналістам "Пума".

Раніше повідомлялося, що подружжя колишніх добровольців антитерористичної операції на сході України, Владислав та Інна Грищенки, можуть фігурувати у справі про вбивство журналіста Павла Шеремета. Владислава Грищенка на псевдо "Буча" затримали 24 вересня, його дружину "Пуму" – 5 листопада. Суд заарештував обох на час розслідування. 

Якщо спочатку розслідування вела Івано-Франківська поліція під керівництвом місцевої прокуратури, то зараз цим займається Головне управління Нацполіції у Києві, а нагляд здійснює Генеральна прокуратура.

Колишніх АТОвців та їхнього знайомого Івана Вакуленка – теж учасника війни на Сході – підозрюють у замаху на замовне вбивство мешканця Івано-Франківщини та незаконному поводженні зі зброєю. Вакуленка у жовтні цього року знайшли мертвим – за офіційною версією, він вчинив суїцид.

Зеленський провів нараду з керівником поліції щодо розслідування справи Шеремета

Зеленський провів нараду з керівником поліції щодо розслідування справи Шеремета

 

Повʼязані теми:

Наступна публікація