Суд залишив заарештованого мера Ужгорода керівником міста

Суд залишив заарештованого мера Ужгорода керівником міста

Суд залишив заарештованого мера Ужгорода керівником міста

Фото: Facebook/BohdanAndriev

Клопотання про відсторонення посадовця від обов’язків відхилено.

Мер Ужгорода Богдан Андріїв залишається на посаді міського голови, попри підозру у вчиненні кримінального правопорушення, рішення суду про його арешт і подальший вихід під заставу. Місцевий суд відхилив клопотання прокуратури Закарпатської області про відсторонення Андріїва від посадових обов’язків на час розслідування, повідомляє Радіо Свобода.

Представнику обвинувачення не вдалося довести реальність загрози того, що перебуваючи на посаді підозрюваний "може знищити докази кримінального правопорушення та здійснити незаконний вплив на свідків злочину", котрий стосується зловживання коштами при реконструкції архітектурно-історичної пам’ятки "Совине гніздо".

Як родина мера Ужгорода заробляє на маршрутних перевезеннях

Як родина мера Ужгорода заробляє на маршрутних перевезеннях

Натомість захист мера залучив до розгляду клопотання працівників Ужгородського міськвиконкому, які заперечили існування неправомірних наказів мера. Свідком виступив і голова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль, який закликав залишити мера на посаді в "дуже важкий і фінансово, і економічно для України і для області" осінньо-зимовий період.

Як повідомлялося, 29 серпня меру Ужгорода вручили підозру у вчиненні кримінального правопорушення. Прокуратура інкримінує йому ч.5 ст. 191 (розтрата бюджетних коштів) Кримінального кодексу по справі "Совиного гнізда". 6 вересня слідчий суддя Ужгородського суду обрав підозрюваному у привласненні 6,5 млн гривень з бюждету Богдану Андріїву запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з визначенням застави у 440 тис. гривень. Того ж дня сума застави була сплачена.

Повʼязані теми:

Наступна публікація