Суд завершив слухання справи про ДТП у Харкові: попереду вирок

Суд завершив слухання справи про ДТП у Харкові: попереду вирок

Потерпілі не вірять у каяття Зайцевої та невинуватість Дронова.

У Харкові суд закінчив розгляд справи про резонансну аварію на вулиці Сумській, котра забрала шість людських життів. На черзі оголошення остаточного рішення, йдеться в сюжеті ТСН.19:30.

Під час останньої промови в Олени Зайцевої на обличчі ніяких емоцій. Як і на початку процесу рік тому, вона повторює, що визнає провину, не сяде за кермо ніколи і готова до покарання. "Я дійсно щиро каюся, саме тому я визнаю всі позови і буду намагатися разом із своєю родиною погасити їх по мірі можливості. Я готова відповідати та нести покарання, котре мені призначить суд", - запевнила Зайцева.

Дронов та Зайцева виступили в суді з останніми промовами перед вироком

Дронов та Зайцева виступили в суді з останніми промовами перед вироком

Її та Геннадія Дронова обвинувачують у загибелі шістьох людей. Аварія сталася позаторік восени в центрі Харкова. На перехресті зіштовхнулися Lexus та Volkswagen. Машина Зайцевої вилетіла на тротуар, де в цей час були люди. Загинули шестеро пішоходів, ще п'ятеро зазнали травм. Адвокати Зайцевої в своїх промовах просять суд пом'якшити вирок підзахисній. "Дійсне відверте визнання своєї провини у вчиненому злочині, щирий жаль з приводу цього та осуд своєї поведінки, що повинно виражатися у намаганні компенсувати завдані збитки, бажанні виправити наслідки вчиненого", - наголошує Юлія Козир.

Але родичі загиблих ніяких пом'якшувальних обставин для Зайцевої не бачать, у її каяття не вірять, а фінансову допомогу називають спробою уникнути відповідальності. "Ну, це ж виходить смішно! Це як збиває на машині, дверцята відчиняються, гроші кидають – це тобі допомога, зрозумів?", - каже потерпілий Ігор Берченко.

Винним потерпілі вважають і другого учасника ДТП Дронова. Той у суді висловлюється останнім. Своєї провини він так і не визнав. "Так, я не визнав провини – в тому, що відбулося. Але я усвідомлюю свою участь у цьому, я неодноразово просив прощення і в суді, і в камері перед Богом", - каже обвинувачений.

Чи буде враховано каяття Зацевої і хто ж із водіїв винен більше – тепер має визначити суд. Прокуратура просить для обох максимальне покарання – 10 років за ґратами. Своє рішення суддя оголосить за тиждень, 26 лютого.

Кореспондент ТСН Мар'я Уманська

Повʼязані теми:

Наступна публікація