Суд знову почав розглядати справу експрокурора Києва, який погорів на хабарі у $150 тисяч

Суд знову почав розглядати справу експрокурора Києва, який погорів на хабарі у $150 тисяч

Фото: unsplash.com

Нині розмовляти із журналістами він відмовляється.

Шевченківський суд Києва у середу, 11 березня, продовжив розгляд кримінального провадження щодо колишнього прокурора Подільського району столиці Сергія Нечипоренка. Понад чотири роки тому його затримали під час отримання хабаря в центрі столиці. Він вимагав кошти у бізнесмена, а взамін обіцяв закрити кримінальну справу. Тоді експрокурора та його майно заарештували, утім згодом чоловік вийшов на волю, а арешт із його майна - зняли. Однак під час сьогоднішнього засідання від будь-яких коментарів Нечипоренко категорично відмовився, про це у сюжеті ТСН.19.30.

Суд над колишнім прокурором-хабарником Сергієм Нечипоренком триває уже п’ятий рік

Суд над колишнім прокурором-хабарником Сергієм Нечипоренком триває уже п’ятий рік

Розслідування журналістів "Радіо Свобода" показало, що родина Нечипоренків має численну нерухомість у Києві та області, а також у Болгарії та  готель неподалік Одеси. Одразу після арешту ексчиновник розлучився, переписав майно на вже колишню дружину, втім і далі користувався родинним автопарком. 

Сьогодні суддя зацитувала телефонні розмови Нечипоренка та підприємця, який і мав віддати хабар. Утім, усі ці обставини Нечипоренко категорично відмовляється коментувати.

"Ви ходите на засідання, ви всі сидите. Я нічого коментувати не буду", - заявив експрокурор Сергій Нечипоренко. 

Нагадаємо, у грудні 2015 року заступника прокурора і родича Ківалова схопили на великому хабарі за закриття кримінальної справи. Після цього суд обрав їм запобіжний захід у вигляді утримання під вартою з альтернативою застави в 3 млн 45 тис. грн. Пізніше ЗМІ повідомили, що Нечипоренка нібито випустили під велику заставу.

Пізніше, суд заарештував автопарк колишнього прокурора Подільського району Києва Сергія Нечипоренка, якого називають зятем депутата Сергія Ківалова. Під арешт потрапили Mercedes-Benz ML 350, Range Rover, Toyota Land Cruiser 200, Chevrolet Express, а також Hyundai Tucson і ЗАЗ 968М.

Повʼязані теми:

Наступна публікація