Суд зняв із розшуку скандального головреда-втікача Гужву

Суд зняв із розшуку скандального головреда-втікача Гужву

Фото: УНІАН

Головного редактора одного з українських видань обвинувачують у несплаті податків.

Шевченківський районний суд Києва скасував розшук головного редактора інтернет-видання "Страна.ua" Ігоря Гужву, який попросив політичного притулку в Австрії.

Про це йдеться у відповіді Генеральної прокуратури на запит "Українських новин".

"Ухвалою Шевченківського районного суду Києва від 13.05.2019 скасовано розшук обвинуваченого Г. в цій справі в зв'язку з встановленням його місця перебування і отримання ним політичного притулку в Республіці Австрія", - вказується у документі.

ГПУ пояснила, як підозрюваний у хабарництві Гужва зміг виїхати до Австрії

ГПУ пояснила, як підозрюваний у хабарництві Гужва зміг виїхати до Австрії

Також зазначається, що справа, за якою Гужва перебуває в статусі обвинуваченого в несплаті податків, перебуває в Шевченківському суді на стадії судових дебатів.

Нагадаємо, наприкінці червня 2017 року головного редактора видання "Страна.ua" Ігоря Гужву було затримано за підозрою у тому, що той отримав 10 тисяч доларів за те, щоб не публікувати компромат на одного з політиків. За словами Гужви, за місяць до того люди депутата від Радикальної партії Лінька запропонували йому гроші за нерозміщення матеріалів щодо конфлікту Лінько і радника голови МВС Іллі Киви. Гужва запевняв, що відмовився від грошей. Після арешту він вніс за себе заставу у розмірі 1 млн 35 тисяч 300 грн, що становить 850 мінімальних зарплат. 

Наприкінці січня минулого року Ігор Гужва виїхав за межі України та попросив політичного притулку в Австрії. Там йому допомагав з процедурою отримання притулку перший заступник глави Адміністрації екс-президента Януковича Андрій Портнов, який також оселився у Відні. Гужва впевнений, що прокуратура просто забула подати клопотання про подовження йому запобіжного заходу, тому йому й дозволили вилетіти з країни.

Повʼязані теми:

Наступна публікація