Суддю Київського апеляційного адмінсуду затримали на хабарництві

Суддю Київського апеляційного адмінсуду затримали на хабарництві

Фото: УНІАН

Затриманому судді загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від п'яти до десяти років.

Прокурори Спеціалізованої антикорупційної прокуратури (САП) при оперативному супроводі співробітників Служби безпеки України затримали суддю Київського апеляційного адміністративного суду одразу після отримання неправомірної вигоди у сумі тис.

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив глава САП Назар Холодницький.

"Навіть у День професійного свята прокурори САП не знають відпочинку, оскільки боротьба з корупцією це процес неспинний, а для нас немає вихідних чи святкових днів. Так, щойно прокурорами САП за оперативного супроводу працівників Служби безпеки України, які якісно задокументували факт вчинення тяжкого корупційного злочину, одразу ж після отримання неправомірної вигоди за ухвалення рішення на користь третьої особи в сумі 5 000 доларів США, на підставі ст. 208 КПК України затримано суддю Київського апеляційного адміністративного суду за підозрою у вчиненні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 368 КК України", – йдеться у повідомленні.

За словами Холодницького, затриманому судді загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від п'яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна.

"Враховуючи тяжкість злочину, прокурорами САП готується клопотання до суду про обрання вказаному служителю Феміди запобіжного заходу у вигляді – тримання під вартою", – додав глава САП.

Він також додав, що прокурори САП та детективи НАБ України зорієнтовані на швидке завершення досудового слідства та скерування провадження до суду для розгляду по суті.

Нагадаємо, 17 листопада на засіданні колегії Вищої кваліфікаційної комісії суддів України вирішувалося питання про притягнення суддів до дисциплінарної відповідальності. Комісія вирішила внести подання до Вищої ради юстиції про звільнення з посади двох суддів. 

На сайті ВККС вказано прізвища рекомендованих до звільнення. Це суддя Приморського районного суду міста Одеси Віталій Івченко і суддя Печерського районного суду міста Києва Христина Гладун.

Повʼязані теми:

Наступна публікація