Супрун оприлюднила подробиці, як помічник нардепа пропонував їй квартиру за медичне обладнання

Супрун оприлюднила подробиці, як помічник нардепа пропонував їй квартиру за медичне обладнання

Фото: Reuters

За словами глави МОЗ, оформити квартиру пропонували на її позаштатного радника.

Детективи Національного антикорупційного бюро України близько року розслідують справу про пропозицію хабара в.о. міністра охорони здоров'я Уляни Супрун.

Про це вона написала на своїй сторінці у Facebook.

"Понад рік тому один із помічників народних депутатів запропонував мені хабар у вигляді квартири за те, щоби я, користуючись службовим становищем, допомогла медичному закладу отримати дороговартісне обладнання. Наступного дня звернулася до детективів НАБУ з заявою про ознаки злочину. Після - я і мій позаштатний радник брали участь у слідчих діях, щоби задокументувати все", - наголосила вона.

За словами Супрун, до подальших зустрічей з помічником народного депутата долучився й мер міста, який підтвердив намір щодо хабара у вигляді квартири, котру запропонували оформити на її позаштатного радника, який відіграв роль довіреної особи.

"Хочу одразу наголосити: яким би дороговартісним не було медичне обладнання, Міністерство охорони здоров’я завжди готове допомогти громаді його отримати, якщо в ньому дійсно є потреба. У країні діють чисельні міжнародні фонди, програми донорської підтримки, в бюджетах міст та громад накопичені суттєві бюджетні резерви. Підтримувати запити від міст та медичних закладів щодо отримання необхідного обладнання є частиною наших обов’язків. Для їхнього виконання пропонувати службовим особам хабарі непотрібно", - запевнила очільниця МОЗ.

На думку Супрун, такі спроби отруюють намагання уряду відновити довіру суспільства до державної служби та не дозволяють українцям вибратися з темного минулого і розвиватися.

Понад рік тому один із помічників народних депутатів запропонував мені хабар у вигляді квартири за те, щоби я,...

Опубликовано Уляна Супрун 14 марта 2018 г.

Нагадаємо, 7 березня співробітники НАБУ прийшли з обшуком до помічника лідера радикальної партії Олега Ляшка - Олега Богачова та мера Вишневого Іллі Дікова через пропозицію хабара Уляні Супрун.

Повʼязані теми:

Наступна публікація