Супрун розповіла про ще один крок до громадського контролю ліків

Супрун розповіла про ще один крок до громадського контролю ліків

Фото: Reuters

Громадяни зможуть самостійно переконатись у наявності ліків, які їм потрібні, у медзакладі та побачити вартість, за яку їх закупили.

Ліки, які закуповуються за кошти платників податків, повинні завжди бути видимі та доступні громадянам. На жаль, так відбувається не всюди. Для кращого контролю наявності ліків і вакцин у кожному медзакладі та в кожній області, уряд зобов’язав департаменти охорони здоров’я до підсиленого контролю.

Про це розповіла в.о. міністра охорони здоров’я України Уляна Супрун.

На сайті кожного обласного департаменту має бути інформація: який запас ліків є в кожному медзакладі та за яку суму вони були закуплені.

 Регіональні департаменти повинні моніторити залишки ліків і вакцин у кожному медзакладі області і за потреби оперативно перерозподіляти їх між закладами.

Ліки, які закуповуються за кошти платників податків, повинні завжди бути видимі та доступні громадянам. На жаль, так...

Опубліковано Уляна Супрун Середа, 12 грудня 2018 р.

«Це ще один крок до громадського контролю за використанням лікарських засобів та медичних виробів, які придбали за кошти платників податків. Громадяни зможуть самостійно переконатись у наявності ліків, які їм потрібні, у медзакладі та побачити вартість, за яку їх закупили.

А департаменти координуватимуть процес доставки ліків безпосередньо до пацієнта», - розповіла Супрун.
«Тобто якщо у якомусь районі, місті чи медзакладі області закінчується певний препарат чи конкретна вакцина, обласний департамент повинен оперативно організувати надходження потрібних ліків чи вакцин із тих медзакладів області, де є їх надлишок.

Неприпустимою є ситуація, коли при достатній забезпеченості області виникає дефіцит у окремих лікарнях. Обласні департаменти мають забезпечити безперервне, надійне та своєчасне лікування пацієнтів», - пояснила посадовець.

Мама як ліки: чому українки досі не мають можливості підтримувати своїх дітей під час лікування

Мама як ліки: чому українки досі не мають можливості підтримувати своїх дітей під час лікування

Нагадаємо, що в Україні знову подорожчали ліки

Повʼязані теми:

Наступна публікація