Сусіди-пияки залишили одразу три родини на Київщині без житла і майна

Сусіди-пияки залишили одразу три родини на Київщині без житла і майна

Серед постраждалих і багатодітна родина, яка тепер немає навіть найнеобхіднішого

Через пожежу багатодітна родина залишилася без будинку і всіх речей. Молодші діти не ходять до школи, бо немає одягу, взуття, книжок і зошитів. Сільський бюджет може виділити дві тисячі гривень допомоги, а в районній раді ще розмірковують над розміром матеріальної виплати.

Щоб зайти на згарище і згадати той вечір вона прийняла заспокійливе. У пані Тетяни ще досі трусяться руки і зривається голос.

Коли вдома вже майже усі заснули, у вікна почала стукати сусідка. З просоння родина не могла зрозуміти, що відбувається.

«Було видно, що через гіпсокартон вже вогонь летить», - згадує жінка.

З пані Тетяною живе доросла дочка Тамара, син –інвалід Іван, 13-річна донька Віка і 7-річний онук Сашко. Діти вибігли в домашньому одязі. Дорослі встигли захопити документи, як у хату почали падати перекриття.

Одноповерховий будинок розділений на чотири помешкання. Займання розпочалося з сусідньої квартири. Там жила неблагополучна родина - батько з сином, який весь час пиячили. У той вечір вони розкочегарили грубку і там, де димар прилягає до стелі, зайнялося.

Через пожежу на Київщині багатодітна родина залишилася без будинку і речей

Через пожежу на Київщині багатодітна родина залишилася без будинку і речей

Після пожежі вони одразу втекли, залишивши 3 родини з дітьми без даху над головою. Навіть на згарищі видно, що все їх помешкання завалено пляшками і засипано недопалками. Через них цей будинок вже горів, але тоді його відновили, зараз відбудувати його не можливо. Пані Тетяна щойно закінчила ремонт, виплатила борги, що брала на меблі і побутову техніку.

У Фастівській районній раді допомогти багатодітній матері житлом не можуть. Готові підтримати родину грошима ,однак суму ще будуть обговорювати. Тимчасово велику родину приютила кума. В одній кімнаті туляться дорослі, діти, і домашні улюбленці, яких  теж вдалося  врятувати з вогню.

7-класниця Віка, і першокласник Олександр пропускають уроки. До школи дітям не має в чому дійти. Рюкзаки і все шкільне приладдя теж згоріло, а у дорослих не має грошей, щоб купити хоча б мінімум - зошити, олівці, підручники.

«У нас ні взутися, ні одягнутись. Ні в малого, ні в малої не має зошита, книжок, нічого, навіть, шапок не має», - розповідає жінка.  

У пані Тетяни з старшою дочкою одне на двох пальто і пара взуття. Поки Тамара доглядає дітей вдома, пані Тетяна вкотре йде до сільської ради, але там нічим зарадити не можуть. Для багатодітної родини хіба виділять 2 тисячі гривень допомоги.

Допомогти родині можна переказавши кошти на рахунок ПриватБанку 5168 7423 5081 7064 Порчук Олександр. Також родина буде вдячна за одяг і взуття для дітей. Деталі можна дізнатись у сина господарки згорілого житла 093 539 68 38  

Наступна публікація