Свідки підпалу та недобра слава закладу: ТСН дізналася нові подробиці пожежі в елітному готелі Луцька

Свідки підпалу та недобра слава закладу: ТСН дізналася нові подробиці пожежі в елітному готелі Луцька

Фото: Волинські новини

Заклад демонструє надзвичайну закритість і нічого не коментує.

Нічна пожежа в елітному готельно-ресторанному комплексі у Луцьку підняла на ноги усіх рятувальників міста. Її гасили майже годину, паралельно евакуйовували людей із задимленої будівлі, де хтось устиг надихатися отруйним чадом, а хтось зазнав опіків, ідеться в сюжеті ТСН.19:30.

Спалахнуло близько другої ночі: горіти почало із кухні на першому поверсі, далі вогонь перекинувся на фасад та покрівлю. "Ускладнювало гасіння пожежі те, що вогонь перекинувся на горищні конструкції, пішов по пустотах, горище було утеплене мінеральними плитами. Необхідно було розбирати конструкції і поливати", - каже заступник начальника ГУ ДСНС у Волинській області Віктор Милостивий.

Двоє людей постраждали внаслідок нічної пожежі у Луцьку

Двоє людей постраждали внаслідок нічної пожежі у Луцьку

Під час пожежі, за даними медиків, постраждали двоє постояльців та один працівник готелю. "Двоє отруєні чадним газом, один мав незначний опік. Всі троє відмовилися від госпіталізації. На місці була надана відповідна медична допомога", - розповів завідувач оперативною диспетчерської Волинського центру першої меддопомоги Андрій Абрамов.

Чому відмовилися від подальшого огляду та в якому вони стані нині – дізнатися зась. Адміністрація закладу каже, що всі клієнти були переселені в інший готель іще вночі, а контакти своїх гостей вони не поширюють. Не дають також ні контактів персоналу, ні керівництва. Для відвідувачів готель повністю зачинено. Кухня в ресторані згоріла майже вщент. Суми збитків у готелі не називають.

Що стало причиною пожежі – розповідають жителі довколишніх будинків. "Ми бачили, що був підпал. Був тут чоловік один, під'їжджав і кинув сюди пляшку – з Молотова, мабуть", - кажуть свідки. У поліції погоджуються із тим, що головна версія – підпал. Але жодних подробиць про обставини чи підозрюваних – не розголошують.

Ресторанно-готельний комплекс належить родині місцевого бізнесмена Володимира Пащенка. За інформацією луцьких журналістів, він соратник народного депутата Степана Івахіва і контролює ряд тамтешніх ЗМІ. Дружина Пащенка заявила, що у приміщенні готельного комплексу мала відкритися нова телестудія – і, мовляв, саме вона була ціллю підпалу. У місцевих жителів є своя, прозаїчніша, версія. "За чутками, він не платив людям грошей. Зовсім. Зарплати він не платив людям. З Києва були повари, три місяці вони працювали в нього – і він копійки не заплатив", - каже лучанка Надія Шамайда.

Кореспондент ТСН Анна Махно

Повʼязані теми:

Наступна публікація