Світ накрив мотоциклетний бум, Україна - не виключення: журналісти дізналися, чому двоколісні стали в моді

Світ накрив мотоциклетний бум, Україна - не виключення: журналісти дізналися, чому двоколісні стали в моді

Фото: Pexels

В мотосалонах за час пандемії покупців побільшало.

Пандемія коронавірусу призвела до збільшення мотоциклів на дорогах світу, Україна - не виключення.

Про це 29 жовтня йдеться у сюжеті ТСН.19:30. 

Хтось хоче ізолюватися, тому обирає цей вид транспорту. А в когось на карантині просто з'явилося більше часу на катання двоколісним. 

Із гаража киянка Ганна Школьна викочує свій трьохсоткілограмовий мотоцикл. Про нього вона мріяла останні 7 років. Але купити ніяк не виходило. Спочатку пішла до армії, потім - декрет. Купити мотоцикл Ганна наважилася на карантині. Вона стверджує - пересуватися байком швидко і зручно.

"Коли тобі треба, коли є погода, ти сів собі і поїхав куди хочеш. Не треба в пробках стояти", - говорить власниця двоколісного.

Полюбляє мотоцикли і Руслан Салей, свою любов до цього виду транспорту він називає хворобою.

"Десь уже років 10 я хворію цією чудовою хворобою", - ділиться Руслан.

За цей час він купив 6 байків і вступив в асоціацію мотоциклістів України. Визнає - з кожним роком популярність двоколісних зростає. Під час пандемії цікавитися ними стали ще більше.

"Від 15 до 20% зріст є. Я думаю, що це пов'язано з тим, що люди хочуть дистанціюватися. І це прекрасний спосіб. По-друге, у нашому місті з трафіком не дуже", - каже любитель мотоциклів.

Не бракує зацікавлених і в мотосалонах. Люди хочуть купувати байки ручної роботи. Кожен із них - єдиний у своєму роді. Деталі замовляють за кордоном, усе інше - робота українських майстрІв. Ціна на деякі стартує від півмільйона гривень. Але навіть у доргих салонах торг можливий.

"Ви приходите і говорите: "Дуже хочу цей, але не вистачає всієї суми". Ми можем піти вам на зустріч, якщо ви хороша людина", - каже бренд-менеджер мотосалону Іван Борщ.

Необхідне для мотоцикліста також спеціальне екіпірування. Шлем буде коштувати в районі 200-300 доларів, якщо шкіряна куртка - від 500 доларів. Доведеться купити і рукавиці, а ще штани та взуття. На все про все - щонайменше 20 тисяч . 

Бум мотоциклів: через COVID-19 на дорогах світу побільшало двоколісного транспорту

Бум мотоциклів: через COVID-19 на дорогах світу побільшало двоколісного транспорту

Повʼязані теми:

Наступна публікація