Світовий банк може виділити Україні більше коштів для вакцини проти коронавірусу

Світовий банк може виділити Україні більше коштів для вакцини проти коронавірусу

Фото: Associated Press

Вакцинацію, передусім, пройдуть групи ризику.

Міністерство охорони здоров'я звернулося із проханням до Світового банку виділити Україні більше коштів для закупівлі вакцини від коронавірусу.

Про це говорив міністр охорони здоров’я України Максим Степанов на онлайн-зустрічі із представниками Світового банку 16 жовтня.

За його словами, у МОЗ є два пріоритетні напрями боротьби з COVID-19. Перший - це максимальне охоплення людей протестованих методом ПЛР. Другий - розробка або закупля вакцини. Водночас очільник МОЗ нагадав, що щеплення від коронавірусу будуть передусім робити людям, які потрапляють до групи ризику, це літні люди, пацієнти з супутніми хворобами, а також групи ризику за професійними ознаками.

"Наразі в МОЗ є два пріоритетні напрями боротьби з COVID-19 із точки зору системи охорони здоров’я. Перший - забезпечення максимального тестування ПЛР-тестами. Тому, окрім наших великих лабораторій, які ми закуповуємо, важливо розглянути можливість облаштування лабораторій на 200-250 ПЛР-тестів безпосередньо в лікарнях. Другий пріоритет - це вакцина. Ми звернулися до Світового банку з проханням збільшити суму коштів, яку попередньо розглядали на виділення Україні для закупівлі вакцин", - сказав Степанов.

Своєю чергою, директор представництва Світового банку в Білорусі, Молдові і Україні Аруп Банерджі подякував міністру та його заступникам за зустріч і запевнив у тісній співпраці, щоб "забезпечити всі ресурси, необхідні для реалізації цих напрямів".

Читайте також:

Спасіння від COVID-19: як працюють над розробкою вакцини в Україні

Спасіння від COVID-19: як працюють над розробкою вакцини в Україні

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Коронавірус в Україні
Наступна публікація