Світовий банк надасть Україні $90 млн для боротьби з COVID-19: як розподілять гроші

Світовий банк надасть Україні $90 млн для боротьби з COVID-19: як розподілять гроші

Фото: УНІАН

МОЗ підписало кредитну угоду зі Світовим банком.

Світовий банк надасть Україні 2,5 млрд гривень ($90 млн) для розгортання додаткових можливостей у боротьбі з пандемією коронавірусу. Це передбаченого угодою про початок в Україні проєкту "Екстрене реагування на COVID-19 та вакцинація в Україні", яку 18 травня уклав МОЗ та Міжнародний банк реконструкції та розвитку.

Про це йдеться в повідомленні Міністерство охорони здоров’я. 

Зазначається, що гроші підуть за трьома напрямками: близько 1,1 млрд грн (40 млн дол) спрямують на підтримку придбання вакцини, до 850 млн грн (30 млн дол) - на розгортання вакцинації проти COVID-19, а понад 550 млн грн (20 млн дол) - на зміцнення спроможності проведення тестування на COVID-19 в Україні.

Угоду підписали міністр охорони здоров’я Максим Степанов та директор Світового банку у справах Білорусі, Молдови та України Аруп Банерджі.

У пресслужбі нагадали, що МОЗ протягом 4 місяців повністю завершило процедуру підготовки та погодження проєкту Угоди про позику. Так, у квітні були проведені фінальні переговори зі Світовим банком щодо залучення позики та обговорення деталей реалізації проєкту. 11 травня на засіданні Ради директорів МБРР отримання Україною позики було остаточно схвалено, а відтак підписано.

Як повідомлялося, 18 травня до аеропорту "Київ" у межах міжнародної ініціативи COVAX надійшло 122 850 тисяч доз вакцини Pfizer/ BioNTech. Загалом, у межах цієї поставки Україна має отримати 473 тисяч доз вакцини. Решта доз надходитиме впродовж тижня щодня.  

Підписуйтесь на наші канали у Telegram та Viber.

Новини України: влада звернеться до Білого дому для отримання додаткових вакцин від США

Новини України: влада звернеться до Білого дому для отримання додаткових вакцин від США

Повʼязані теми:

Наступна публікація