Священикам ПЦУ заборонено балотуватись у парламент - Епіфаній

Священикам ПЦУ заборонено балотуватись у парламент - Епіфаній

Фото: ТСН

Служителі церкви не можуть ставати народними депутатами.

Митрополит Православної церкви України Епіфаній заявив, що священик не може балотуватися до Верховної Ради. Про це він заявив після синоду у Софії Київській.

"Синод заборонив архієреям і клірикам брати участь у виборах, які суперечать сану. Це особливо стосується виборів у Верховну Раду Україну. Священнослужителі не мають права брати безпосередню участь, бути кандидатами. Тільки на місцевому рівні і з благословення того чи іншого архієрея, священнослужитель має право взяти участь у виборах до міської ради, селищної чи територіальної громади", - розповів Епіфаній.

За його словами, священик може обіймати тільки ту посаду, яка не є постійною.

Нагадаємо, почесний патріарх Філарет надіслав листи архієреям на бланку Київського патріархату, що спричинило хвилю занепокоєнь тим, що Томос, про який так довго домовлялись на найвищому державному рівні, може бути відкликаний Вселенським патріархом Варфоломеєм. Цю тезу підтвердив і предстоятель ПЦУ митрополит Київський Епіфаній. "Сьогодні повернення до попередньої структури Київського патріархату означає повернення назад, в ізоляцію, втрату Томосу й усіх здобутків церковної незалежності", - наголосив він.

В Мінкульті поспішили запевнити, що УПЦ Київського патріархату ліквідований 15 грудня 2018 року під час Об'єднаного собору за участі представників влади, УПЦ КП, УАПЦ і частини УПЦ МП.

Зазначимо, на нашуміле запрошення Філарета взяти участь у молитовному святкуванні на честь священномученика Макарія відгукнулось лише четверо єпископів з понад 60.

У Софії Київській триває третій Синод ПЦУ

У Софії Київській триває третій Синод ПЦУ

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Рішення Верховної Ради
Наступна публікація