Так вакцинації, ні алкоголю: у МОЗ порадили, як відсвяткувати День Незалежності і не підхопити COVID-19

Так вакцинації, ні алкоголю:  у МОЗ порадили, як відсвяткувати День Незалежності і не підхопити COVID-19

Фото: УНІАН

Українців закликають дотримуватися карантинних правил під час святкування Дня Незалежності.

Україна цьогоріч 24 серпня буде святкувати 30-ту річницю Дня Незалежності. З нагоди свята відбудеться понад 150 святкових заходів у всій країні, які триватимуть від 22 до 24 серпня. Утім, через поширення коронавірусу, зокрема, більш небезпечного штаму "Дельта", українцям слід дотримуватися карантинних правил.

Міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко під час виступу на форумі "Україна 30"  надав рекомендації із безпечного святкування Дня Незалежності.

Передусім, Віктор Ляшко закликав громадян вакцинуватися від коронавірусу, щоб зробити святкування Дня Незалежності безпечним з точки зору епідемії.

"Звертаюся до всіх українців: зробіть маленький вклад в безпечне в епідемічному відношенні святкування Дня Незалежності. Зверніться до свого сімейного лікаря, визначте час, дату і місце проведення вакцинації, зробіть щеплення вакцинами, які є сьогодні в Україні і дозволені до використання ВООЗ", - заявив Ляшко.

У МОЗ радять українцям у разі появи симптомів ГРВІ (кашель, нежить, біль у горлі, чхання, підвищення температури тіла) або коронавірусу, утриматися від відвідування будь-яких масових заходів. Також не рекомендується відвідувати місця масового скупчення людей, особливо в закритому приміщенні.

Особам з групи ризику взагалі слід утриматися від масових заходів. Крім того, усім, хто піде на святкування слід дотримуватись дистанції у 1,5 м, одягати маску, мити чи дезінфікувати руки.

Голова МОЗ радить утриматися від вживання алкогольних напоїв під час проведення святкових заходів, оскільки це може призвести до нехтування протиепідемічними нормами.

"Не вживайте алкогольних напоїв. Алкоголь - зло сам по собі. Але велика кількість алкоголю - це зневажання надалі чітких прописаних протиепідеміологічних норм. Тому – жодного алкоголю під час проведення святкових заходів", - наголосив Ляшко.

Нагадаємо, раніше президент Володимир Зеленський презентував офіційний символ 30-річчя Незалежності України.

Як повідомлялося, на військовому аеродромі під Черніговом вже місяць триває підготовка до параду на День незалежності України: тренуються понад тисяча військовослужбовців.

Тим часом, у МВС повідомили, що до Дня Незалежності України від 21 серпня правоохоронців переведуть на посилений режим роботи. Засоби безпеки будуть безпрецедентними.

Новини України: оригінал конституції Пилипа Орлика привезуть до Києва на День Незалежності

Новини України: оригінал конституції Пилипа Орлика привезуть до Києва на День Незалежності

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Коронавірус в Україні
Наступна публікація