Останні

Більше новин

Популярні

Більше новин

Коментують

Більше новин
Танці і лише по дві ложки з кожної страви – «рецепти» від переїдання

ТСН зібрали поради від лікарів і українці, як залишатися здоровим після застілля.

Вижити після застілля. Новорічно-різдвяний харчовий марафон стає випробуванням ледь не для кожного українця. І навіть може завершитися на лікарняному ліжку, йдеться в сюжеті ТСН.19.30. 

Різдвяна погода виводить людей з дому. Але не з застілля, наїдки беруть із собою. А хто домашніми стравами наситилися - втекли, щоб не переїсти. Свята - випробування для свіх систем організму, додають лікарі

«Може бути кишечна коліка, апендикс У цей період у людей посилюються висипи на обличчі, алергічна реакція на фоні розсолу, консервованої їжі, солона їжа посилює концентрацію мочі і рухаються камені, вони царапають і викликають біль», - каже лікар-гастроентеролог Інна Павлик.

І це крім загального відчуття важкості.

 «З’являються відчуття здуття, метеоризму, важкості неприємної, може бути поява нудоти», - додає дієтолог.

ВідеоВижити після застілля: як пережити новорічні свята та не стати жертвою святкового переїдання

Новорічно-різдвяний харчовий марафон стає випробуванням ледь не для кожного українця. І навіть може завершитися на лікарняному ліжку. Як цього не допустити – дивіться у сюжеті.

Вижити після застілля: як пережити новорічні свята та не стати жертвою святкового переїдання

Щойно відчули щось подібне, одразу вставайте з-за столу і йдіть гуляти. Чи потанцюйте - віднедавна це секрет успіху Ігоря Ласточкіна. Та застільні слабкості часом підкошують навіть тих, для кого рух - це життя.

«Спати - це єдине, що ти можеш, якщо ти насправді переїв, ти нічого більше не можеш. Тільки спати», - каже Влад Яма.

Що таке переїдання, француженки Клементин та Елоїза не розуміють.

«Мені це не загрожує - я не їм тваринної їжі, а рослинами неможливо переїсти. Я люблю бігати, багато рухаюся, не курю і не вживаю алкоголю», - кажуть дівчата.

За 18 годин у Києві вони встигли спробувати майже все, та почуваються легко - порції ділили навпіл.

Ще один спосіб не переїдати - зробити їжу роботою.

«Я її бачу, але їсти не хочу», - каже кухар Ніна.

Професійному кухарю до застілля байдуже. Усім радить пробувати все потрошку. Ніна Євгенівна це зрозуміла з досвідом.

5 страв по 2 ложки - допустимий максимум одного застілля, кажуть лікарі. І не лише новорічно-різдвяного, адже попереду в українців ще багато свят.

Залиште свій коментар

Вибір редакції