Танцівниця Шоптенко погодилася здійснити мрію прикутої до інвалідного візочка фанатки

Танцівниця Шоптенко погодилася здійснити мрію прикутої до інвалідного візочка фанатки

Фото: facebook.com/shoptenko.alena

Проект "Здійсни мрію" поповнився ще однією щемливою історією.

Танцівниця Олена Шоптенко, яка нещодавно стала мамою, за кілька днів до пологів допомагала журналістам реалізувати мрію дівчинки. Та живе за 600 км від столиці та слідкує через інтернет за кожним рухом свого кумира, йдеться в сюжеті ТСН.19:30.

16-річна Сенді кожного дня доводить собі та цілому світу, що неспроможність ходити ще не є вироком. "До танців я прийшла зовсім недавно, десь рік тому. В мене була ситуація, котра змінила сильно всередині, і я не знала, як я можу висловити свої емоції. Співати – надто легко, і я вирішила, що буду танцювати", - розповіла вона.

Олена Шоптенко погодилась здійснити мрію дівчинки з інтернату для дітей з інвалідністю

Олена Шоптенко погодилась здійснити мрію дівчинки з інтернату для дітей з інвалідністю

В Олешківському інтернаті дівчина опинилася кілька років тому після важкої травми. Окрім неї, у сім’ї було ще шість братів та сестер. Мати дітьми не опікувалася, тож за ними доглядала найстарша Сенді. Одного дня подруга покликала її збирати черешню – за це обіцяли непогано заплатити. "Мені завжди мама говорила, що без мене ти не зможеш нічого. І мені хотілося довести – зможу. Сталося так, що гілка зламалася, я була на самій висоті – і я впала. Я зламала хребет, були дві операції", - розповіла дівчина, котра провела півтора роки в лікарні. "Одного дня привозять мені візочок, і я така: що це? Тепер це мої ноги", - каже вона.

Згодом мати відмовилась від Сенді та від решти дітей, більшість із них потрапили у прийомну сім’ю, ще двоє живуть з родичами. Сенді ж перебуває в інтернаті для дітей з інвалідністю, і перші півроку там вона провела у страшній депресії. "Людина коли потрапляє в інші умови, то звичайно, вона знаходиться у депресії, а по-друге, депресія у неї була тому, що вона була вилучена з сім’ї, де вона звикла до великої родини, до мами", - розповіла вчитель-реабілітолог Лідія Федосова.

Танці стали для дівчини своєрідною терапією – тепер Сенді навіть затісно в актовій залі і вона мріє про велику сцену. "Я хочу, щоби там було багато людей, я навіть цього боятися не буду, тому що хочу показати своїм прикладом, що навіть якщо ти впав, у тебе нема сил і думаєш, що це кінець – ні, треба підніматися і йти далі. І знайти себе в чомусь", - пояснила дівчинка. Понад усе вона хоче на цьому шляху почути поради від улюблениці – Олени Шоптенко. Тій ведуча ТСН Лідія Таран розповіла про дівчинку. "Слухай, ну дуже цікава дівчинка, і вона так цікаво бачить світ. Ми з нею дійсно дуже схожі. Без питань, якщо я можу допомогти такій людині", - погодилася танцівниця.

"Вагітна Шоптенко була з нами заодно. Далі перед нами стояло завдання знайти ту саму – дуже велику – сцену, про яку мріяла Сенді. Й бажано – глядачів до неї. Ми передивилися розклад великих танцювальних заходів у столиці і зрозуміли: це доля! У найближчі дні мав відбутися масштабний танцювальний фестиваль. Лишилося тільки привезти Сенді з Херсона до Києва, але так, щоб вона ні про що не здогадалася!", - розповіла куратор проекту "Здійсни мрію" Лідія Таран.

Як закінчилася ця історія – можна буде дізнатися з вечірнього випуску ТСН у вівторок, 19 червня.

Кореспондент ТСН Олег Тудан

Повʼязані теми:

Наступна публікація