Танкер Delfi пролежить біля одеського пляжу до кінця літа

Танкер Delfi пролежить біля одеського пляжу до кінця літа

Фото: УНІАН

Судно сіло на мілину торік у листопаді.

Танкер Delfi, який у листопаді минулого року сів на мілину біля одеського пляжу, пролежить у морі до кінця літа.

Про це з посиланням на віцемера Андрія Котляра повідомляє видання Думская. 

За його словами, судном займатиметься одеська мерія. Утім, зробити це вона зможе лише від 31 березня, а до цього часу власник має змогу самостійно почати роботи з демонтажу танкера. Слід зауважити, що 31 березня порт оголосить тендер. "Тільки після цього щось почнеться. Для ліквідації судна буде потрібно 120 днів. Так що ми проведемо літо з Delfi. Думаю, воно закінчиться, а він буде тут", - каже Котляр. 

Оплата охорони танкера під час курортного сезону обійдеться місту в 64 тисячі гривень на місяць. Ці гроші підуть на заробітні плати для людей, які будуть чергувати. Зазначається, що знадобиться вісім посад: дві людини працюватимуть щодоби. Зміна - одна доба через три. Крім того, комплектація обійдеться у 35 тисяч гривень. Також для патрулювання на катері необхідно закупити тонну палива, що обійдеться ще в 30 тисяч гривень. 

Як повідомлялося, танкер потрапив у кораблетрощу під час сильного осіннього шторму наприкінці листопада минулого року. Хвилями його прибило до берега, де він зачепився за хвилеріз та частково затонув. Власника зобов'язали прибрати "Делфі" до 31 березня або ж заплатити портовикам, щоб ці роботи виконали вони. Поки судновласник зволікає, часу на складну операцію залишається обмаль, щоб встигнути до початку туристичного сезону.  

Влада Одеси просить визнати ситуацію із затонулим танкером "Делфі" надзвичайною  

Влада Одеси просить визнати ситуацію із затонулим танкером "Делфі" надзвичайною  

Повʼязані теми:

Наступна публікація