Тату у тренді. Чому часті татуювання небезпечні і як позбутися непотрібного малюнка

Тату у тренді. Чому часті татуювання небезпечні і як позбутися непотрібного малюнка

Фото: pixabay.com

Видалення зображення обійдеться дорожче самого створення.

Мода на тату росте шаленими темпами, але це рішення дуже важко потім скасувати. Як повідомляється у сюжеті ТСН.Тиждень, позбутися малюнка можна кількома способами, але це вийде щонайменше у кілька разів дорожче, ніж набити. Тату розміром з пачку цигарок коштує в середньому 100 доларів. Множте мінімум на два, щоб його позбавитись. До того ж це теж боляче. І після цієї процедури вам розмальовувати тіло навряд уже знову захочеться.

За словами колишньої власниці тату Юлії Кононенко, видаляють малюнок голками, лезом прорізають шкіру. 

За статистикою, половина тих, хто зробив татуювання хоча б раз, повертається до тату-майстра знову. Тяга до постійного малювання на шкірі - насправді може бути хворобою. У тату-залежності є навіть назва - "синя хвороба", коли уже потрібно медичне втручання.

Якщо ви вирішили себе прикрасити, то маєте знати про протипоказання. Тату не можна робити, якщо є велика кількість родимок, алергія або будь-які хвороби. Перед процедурою шкіру обробляють спеціальним гелем, аби перевівся малюнок. 

Те, що бити на тілі спеціалісти у жодному разі не рекомендують, бо ці малюнки можуть реально змінити ваше життя. Перше - це руни або письмо давніх германців. По-друге, язичницькі та міфологічні символи, значення яких ви не дуже розумієте. "Просто дуже люблять бити сильні магічні символи, які пов'язані з певною енергією, духами. Тоді духи можуть прийти поговорити і вони не завжди хороші", - розповіла Дарина Фрейн, духовник практик.

Місце для татуювання теж надважливе. "В основному люди намагаються не чіпати своє обличчя татуюваннями. Якщо людина вже пішла до обличчя, коли вже обличчя пішло битися, це вже крик про допомогу і дуже сильний. Частіше за все - підсвідома спроба себе покарати", - переконана психолог Алла Касаткіна. 

Не робіть тату у поганому настрої, спонтанно або після вечірок, бо можете потім дуже пожалкувати і роками виводити свої миттєві бажання. "У нашій справі краще повільніше, ніж швидко і зі шрамами. Треба дати правильне навантаження лазера, світовими імпульсами", - розповів Владислав Бєкєтов, спеціаліст з видалення татуювань.

Юлія ходить на лазерне видалення кожні три місяці. Відбулось уже вісім сеансів, але все одно біль - пекельний. Дівчина ледь стримує сльози, бо лазер - це опік, відчуття такі ніби вирізають шматок шкіри і поливають це все окропом.

Окрім лазера позбутися татуювання можна хірургічним шляхом - малюнок просто вирізають або ж заливають під шкіру спеціальну кислоту, яка з’їдає колір.   

Ірина Куріло

Мистецтво на тілі. Що потрібно знати перед тим, як зважитися на татуювання

Мистецтво на тілі. Що потрібно знати перед тим, як зважитися на татуювання

Повʼязані теми:

Наступна публікація