"Теплий прийом": у Чернігові закидали яйцями авто Рабіновича

"Теплий прийом": у Чернігові закидали яйцями авто Рабіновича

"Теплий прийом": у Чернігові закидали яйцями авто Рабіновича

За словами активістів, авто Рабіновича рухалося зеленою зоною.

У Чернігові активісти намагалася перекрити рух транспорту нардепа від фракції "Опозиційна платформа — За життя" Вадима Рабіновича і закидали яйцями його автомобіль. Понад десять учасників сутички затримали, одного поліцейського госпіталізували.

Про це повідомляє пресслужба поліції області. 

Інцидент стався зранку 18 червня, на Болдиних горах, куди Рабінович приїхав, щоб покласти квіти до Вічного вогню. Поліцейські намагалися припинити сутички, але у відповідь молодики розпили аерозоль дратівливої дії у їхній бік. Один з копів постраждав, його доправили до лікарні.

Як повідомляє керівник чернігівського штабу Нацкорпусу Олександр Тарнавський, причина конфлікту в тому, що автомобіль Рабіновича рухався зеленою зоною. "Особисто бачили Рабіновича за кермом, у мене є відеофіксація. І поліція, замість того, щоб зупинити автомобілі, які рухались зеленою зоною, історичним місцем, вони нас розсунули і дали поїхати їм у своїх справах", - сказав він.

За його словами, Нацкорпус блокував нардепа, щоб йому оформили протокол за проїзд зеленою зоною.

Наразі затримали більше десяти представників чернігівського осередку Нацкорпусу та ОУН. Вже відкрито кримінальне провадження за статтею 345 ККУ (погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу).

Вадим Рабінович, свою чергою, записав відеозвернення. Він прокоментував інцидент, сказавши, що активісти таким чином хотіли підзаробити. 

 

Опубліковано Вадимом Рабиновичем Четвер, 18 червня 2020 р.

Нагадаємо, Офіс генерального прокурора відкрив кримінальне провадження через поїздку до Москви депутатів від "Опозиційної платформи – За життя". Розслідування почали на вимогу суду. 

Повʼязані теми:

Наступна публікація