Теракт у Луцьку: слідчі розповіли, чим займався можливий спільник Максима Кривоша

Теракт у Луцьку: слідчі розповіли, чим займався можливий спільник Максима Кривоша

Фото: Суспільне

У харків'янина знайшли багато зброї.

У Орджонікідзевському районному суді Харкова обирають запобіжний захід затриманому 44-річному громадянину М. Його підозрюють у співпраці із луцьким терористом Максимом Кривошем, який 21 липня захопив 13 заручників і утримував їх в автобусі.

За даними слідчого Дмитра Дорошенка, луцький терорист під час захоплення заручників мав РГД-5. Гранату такої ж моделі знайшли під час обшуку у харків'янина, передає "Суспільне".

"Упродовж липня 2020 року громадянин... неодноразово через "Нову пошту" пересилав різні посилки до міст України - Миколаєва, міст Чернігівської області, міста Сміла Черкаської області, у Тернопільську, Одеську області та м. Одеса, Севастополь та Запорізьку область", - зачитав слідчий.

Крім цього, за словами Дорошенка,  встановлено, що "підозрюваний М. 17.07.2020 року о 9:39 через відділення "Нової пошти", що у м. Харкові, відправив посилку до м. Луцька, а саме приватній особі Максиму Кривошу".

Також слідчий додав, що під час затримання у Кривоша була виявлено гранату наступальної дії РГД-5, аналогічні тим гранатам, які були вилучені під час обшуку у громадянина М. Прокуратура просить взяти чоловіка під варту без застави.

Своєю чергою адвокат підозрюваного все заперечує. Він стверджує, що у посилці від харків'янина до Луцька була не зброя, а колекційні монети.  Підозрюваний, за словами захисника, визнає провину тільки у зберіганні зброї.

Сам затриманий стверджує, що є колекціонером і обмінювався з Кривошем монетами, а контактував із ним лише раз - на форумі колекціонерів.  

Нагадаємо, раніше луцький терорист Максим Кривош у суді заявив, що не мав спільників. 

Повʼязані теми:

Наступна публікація