Терапевт за лаштунками "Сніданку з 1+1" розповіла, як не заразитися грипом

Терапевт за лаштунками "Сніданку з 1+1" розповіла, як не заразитися грипом

Фото: УНІАН

Терапевт розповіла, як слід поводитися в громадському транспорті і що робити прийшовши додому.

Лікар-терапевт Рита Гофман зі стажем більше 30 років розповіла, як уберегти себе від грипу і що варто робити при захворюванні.

Про це вона повідомила після "Сніданку з 1+1".

"Необхідно використовувати воду в якій міститься сіль і пшик, у якому не містяться спирти, а тільки розчин солі. Треба бризнути і нахилити голову вниз, після чого все витече і таким чином ви промиваєте носові ходи, вони найбрудніші, це називають "вестибюлем". Потім треба бризнути ще раз і відкинути голову назад, все стікає на задню стінку глотки і промиває її, після чого ковтнути це або виплюнути. І так три-чотири рази за одну процедуру, щоб задню стінку глотки добре промити", - розповіла Гофман.

Також лікар розповіла через що відбувається захворювання і що необхідно робити, щоб не підхопити хворобу.

"Ми хворіємо через п'ятачок слизової, який знаходиться на задній стінці носоглотки. Саме через нього інфекція потрапляє в організм. Для того, щоб не підхопити хворобу, необхідно прийшовши додому промивати носоглотку сольовим розчином, натирати ніс оксоліновою маззю і приймати вітамін С з великою кількістю води", - додав лікар терапевт.

Фото: Міністерство охорони здоров’я України

Нагадаємо, після новорічних свят в Україні загострилася ситуація із захворюванням на грип. За офіційними даними, жертвами вже стали щонайменше 25 людей. Найбільша кількість летальних випадків спостерігається в Донецькій області. Так, у Краматорську 18 людей вже померли, ще понад 200 проходять лікування.

Ситуація особливо загострилася наприкінці минулого тижня, коли місцева влада почала вводити карантин, закриваючи школи, дитячі садки. Йдеться про Київ, Київську область, Одесу, Ізмаїл, Кіровоград, Рівне, Херсон та інші.

Своєю чергою, чиновники запевняють, що ситуація щодо захворювання на грип в Україні є прогнозованою і ретельно досліджується.

Повʼязані теми:

Наступна публікація