Терористи з "ДНР" отримували соцвиплати з українського бюджету - СБУ

Правоохоронці затримали осіб, які організували незаконну діяльність.

Бойовики так званої "ДНР" отримували соціальні виплати із держбюджету України. Учасникам групи, яка налагодила незаконну діяльність, повідомили про підозру.

Про це інформує Служба безпеки України у Facebook.

"Зловмисники за грошову винагороду оформлювали мешканцям тимчасово окупованої території Донеччини паспорти громадян України та документи на призначення соціальних виплат. Вони особисто отримували документи та переправляли їх через лінію розмежування", - йдеться у повідомленні.

Серед замовників "послуг" оперативники спецслужби встановили представників незаконних збройних формувань терористичної організації "ДНР".

Правоохоронці затримали у Бахмуті трьох фігурантів провадження під час спроби зняття готівки для подальшого переміщення на тимчасово окуповану територію. Серед затриманих працівник державного банку. Зловмисникам повідомили про підозру у вчиненні злочинів, передбачених ч. 1 ст. 258-3, ч. 2 ст. 364, ч. 2 ст. 366 Кримінального кодексу України.

Під час обшуків за місцями проживання та тимчасового перебування фігурантів справи правоохоронці вилучили готівку, банківські картки і документи, які були підставою для отримання грошей в українських банківських установах.

Тривають слідчо-оперативні дії для встановлення та притягнення до відповідальності інших осіб, можливо причетних до протиправної діяльності.

Нагадаємо, на початку липня СБУ викрила зловмисників, які підробляли українські дипломи для бойовиків.

Повʼязані теми:

Наступна публікація