Тейлор побачив, що Росія вже хоче забратись з Донбасу, щоб зменшити економічний тягар

Тейлор побачив, що Росія вже хоче забратись з Донбасу, щоб зменшити економічний тягар

Фото: УНІАН

На думку політика санкції потрібно утримувати, щоб почати діалог.

Тимчасовий повірений США в Україні Вільям Тейлор переконаний, що російські війська скоро покинуть Донбас через економічний тиск внаслідок санкцій, який є лише додатковим тягарем і платить за нього російська влада і народ.

Про це Тейлор заявив в інтерв'ю "Голосу Америки".

"Я бачу ознаки того, що економічний тягар, який росіяни відчувають – і йдеться не лише про санкції, але санкції також, бо санкції таки мають реальний вплив на кожного з росіян і на російську економіку – так от, тягар, який платить російський уряд і російський народ, позначається на їхній економіці. Бо їм доводиться платити за свої війська на Донбасі. За підтримку своїх служб на Донбасі і в Криму", - зазначив Тейлор.

За його словами, ціна Донбасу і Криму навертає до думки, що росіяни хотіли б піти з Донбасу. Відтак потрібно продовжити санкції і діалог у будь-якому форматі. "І ціна Донбасу та Криму для росіян, на додачу до ціни санкцій, навертають мене до думки, що вони хотіли б забратися з Донбасу. Отож, якщо ми продовжимо санкції і будемо говорити з ними – у якому завгодно форматі... Бо діалог начебто йде добре між президентами Зеленським і Путіним. Якщо цей формат спрацює, то це чудовий формат! Бо ми маємо двох людей, які повинні дійти згоди про те, щоб росіяни залишили Донбас. І про те, щоб вони кінець кінцем залишили Крим", - заявив повірений.

Тейлор також відзначив, що зустріч президента Володимира Зеленського та президента США Дональда Трампа відбудеться за два тижні – щойно президенти зможуть "узгодити між собою свої графіки".

Законопроект із санкціями проти РФ внесли на розгляд до Палати представників у США

Законопроект із санкціями проти РФ внесли на розгляд до Палати представників у США

Повʼязані теми:

Наступна публікація