"Тікали від переслідувань". На кордоні двоє громадян РФ попросили політичного притулку в Україні

"Тікали від переслідувань". На кордоні двоє громадян РФ попросили політичного притулку в Україні

Росіянин критикував чинну владу в Мережі.

Українські прикордонники спіймали двох росіян, які намагалися перетнути кордон в недозволеному місці. В результаті подружжя розповіло, що втікають через їхнє переслідування в РФ з метою отримання політичного притулку в Україні.

Про це повідомили в прес-службі МВС України.

Чоловік розповів, що понад десять років продавав автомобілі, через що тиснули та змушували сплачувати данину від начальника одного з РУВД міста Москви. У 2010 році він був змушений закрити свій бізнес через постійні погрози та створення штучних перепон від представників влади.

"Також росіянин розповів, що згодом він створив свою інтернет-сторінку, на якій  висловлював незадоволення владою РФ, негативно висловлювався щодо анексії Криму і дій РФ на міжнародній арені та рекламував інших російських опозиційних блогерів. Через його відкрите невдоволення діями Росії, яку вона проводить на території України, ухвалення в РФ законів про фейки, заборону критики влади і коментування трагедії Боїнгу MH17, від 2014 року на адресу опитуваного та членів його сім’ї почали надходити погрози з вимогою видалити опубліковані матеріали", - йдеться в повідомленні.

Після цього, за словами росіянина, вони вирішили втекти до України та отримати політичний притулок.

Нагадаємо, нещодавно Державна міграційна служба надала посвідчення біженця в Україні російському опозиціонерові Іванові Белецькому.

На початку 2000 років він почав діяльність у Росії. У 2017 році брав участь в акціях, які організовував Олексій Навальний. На початку липня 2017 року приїхав до України. Приводом стали арешти членів груп "Артпідготовка" та "Нова опозиція". Росія оголосила його в міжнародний розшук.

Повʼязані теми:

Наступна публікація