Тиша, сльоза і підкурена сигарета: живі "кіборги" прийшли на могили побратимів у роковини руйнування ДАП

Тиша, сльоза і підкурена сигарета: живі "кіборги" прийшли на могили побратимів у роковини руйнування ДАП

Фото: ТСН

Оборонці летовища досі відчувають себе однією великою родиною.

В Україні вшановують захисників Донецького аеропорту, адже в ці дні три роки тому російські агресори вщент зруйнували стіни терміналів. Лише так їм вдалося припинити героїчну оборону цього об’єкта, яка тривала 242 доби, йдеться в сюжеті ТСН.19:30.

Біля могил "Натрія", "Бура" та "Бені" зібралися побратими з 90-го батальйону. Хлопці не проголошували промов, лише тихо пом’янули друзів, підкурили цигарку і поклали її на могилу. Це було, наче на перекурі в терміналі ДАП у перерві поміж атаками бойовиків. Лише цього разу на очах незламних бійців з’являлися сльози.

В Україні вшановують захисників Донецького аеропорту

В Україні вшановують захисників Донецького аеропорту

Панахиду за загиблими "кіборгами" відслужив настоятель Володимирського собору Києва протоієрей Борис. "Свята православна церква завжди возносить молитву за воїнів", - запевнив він. Подвиг українських воїнів згадують не лише в церкві – його тепер вивчають у багатьох арміях світу як взірець ефективного ведення бойових дій у сучасних умовах.

На офіційній церемонії вшанування нагороди отримали батьки загиблих воїнів, зокрема мама закатованого сепаратистами кулеметника Ігоря Брановицького та  мама Івана Зубкова, який  постійно прикривав знімальну групу ТСН у Донецькому аеропорту.

Історія знає чимало випадків, коли невеличкий озброєний загін зупиняв цілу ворожу армію. Донецьке летовище вже стало в один ряд із легендарними спартанцями та козаками під Берестечком, тільки оборонців ДАП насправді було значно менше – одночасно оборону аеропорту забезпечували менше сотні "кіборгів".

Кореспондент ТСН Олександр Загородний 

Повʼязані теми:

Наступна публікація