"Тітушка" з групи Крисіна уклав угоду зі слідством і отримав понад три роки в'язниці

"Тітушка" з групи Крисіна уклав угоду зі слідством і отримав понад три роки в'язниці

Фото: Фото Антон Страшко/ТСН

Але під вартою він проведе набагато менше.

Сергій Чемес з групи "тітушок", якою під час Євромайдану керував Юрій Крисін, уклав угоду зі слідством про визнання винуватості і отримав пом'якшене покарання.

Про це повідомляє Громадське.

Чемес звинувачувався у пособництві у викраденні, катуванні майданівців, перешкоджанні мирним зібранням, а також хуліганстві. Йому загрожувало до 10 років позбавлення волі, суд призначив йому три роки і три місяці в'язниці.

Але Чемес проведе за гратами близько двох місяців - йому зарахували термін, який він відбув в ізоляторі тимчасового тримання, також на нього розповсюджується "закон Савченко".

У прокуратурі зазначили, що Сергій Чемес одразу після затримання активно співпрацював зі слідством, давав викривальні покази проти інших фігурантів справи "тітушок", зокрема, проти Юрія Крисіна та інших учасників злочинів.  

Окрім того, у прокуратурі кажуть, що Чемес безпосередньо не здійснював насильницьких дій стосовно Іваненка та не застосовував зброї до Веремія, а тримав його, поки не підбігли інші "тітушки". Також Чемес не був раніше судимим та має на утриманні трьох неповнолітніх дітей.

Адвокати Чемеса сказали, що не оскаржуватимуть рішення суду.

П'ять років в'язниці замість умовного терміну. Апеляційний суд переглянув вирок Крисіну

П'ять років в'язниці замість умовного терміну. Апеляційний суд переглянув вирок Крисіну

Нагадаємо, ватажка "тітушок" Юрія Крисіна та його спільниів підозрюють у вбивстві журналіста В’ячеслава Веремія, якого вбили в ніч проти 19 лютого 2014 року поруч із Софійською площею в Києві, у період Євромайдану. 

Крисін став фігурантом й інших справ. Зокрема, справи про напад на автозаправну станцію "Народна АЗС" у Києві в районі аеропорту "Жуляни" 5 травня 2016 року.

13 червня апеляційний суд Києва засудив Крисіна у справі про вбивство журналіста В'ячеслава Веремія до п'яти років в'язниці.

Попереднє засідання відбулось у вівторок, 10 липня, де Юрій Крисін під час суду накричав на матір вбитого журналіста В'ячеслава Веремія.

Повʼязані теми:

Наступна публікація