Топ маразмів. "Русский мир" Захарченка для харків'ян і "потьомкінські ліси" у Суздалі

Топ маразмів. "Русский мир" Захарченка для харків'ян і "потьомкінські ліси" у Суздалі

ТСН.ua зібрав найбільш недолугі вигадки бойовиків та росіян за останній тиждень.

Найбільш яскравим пунктом у черговому "Топі маразмів", народжених  в уяві бойовиків та проросійських пропагандистів, стала напевне "пряма лінія" ватажка бойовиків "ДНР" Захарченка. Ця ініціатива скоріше обернулася для нього неприємними наслідками, аніж принесла дивіденди.

Фото: Roman Lyagin/facebook
Куди зникають терористи "ДНР"

У "ДНР" продовжують вирішувати кадрові питання силовим способом. Так, 15 квітня стало відомо про зникнення одного з засновників самопроголошеної "республіки" Романа Лягіна.

Як повідомляли пізніше російські ЗМІ з посиланням на бойовиків, Лягіна зараховують до так званої опозиції ватажку "ДНР", мовляв, він вступив у відкритий конфлікт з Олександром Захарченком, за що і поплатився.

Жахачки: смертельний вірус і великодні наступи

У "ДНР" поширюються чутки про "секретний американський вірус", який на території республіки "розпилюють" дрони США. Керівник групи "Інформаційний спротив" Дмитро Тимчук розповів, що також бойовики поширюють неправдиву інформацію про використання українськими військовими в зоні АТО "американських БПЛА".

"Характерно, що слідом за підрозділами терористів "ДНР", подібні чутки активно поширюються і серед місцевого населення в прифронтових районах окупованої території – до "МДБ ДНР" надходять звернення від громадян з повідомленнями про подібні БПЛА (крім "секретного вірусу", у заявах також активно фігурує, що нібито розпорошується збудник сифілісу)", - написав Тимчук на своїй сторінці у Facebook.

Ще одна жахачка - про наступ, який українські військові начебто готують на Великдень - "під тиском США".

Примітно, що бойовики пояснюють наступ тим, що ЗСУ просто хочуть зіпсувати населенню окупованих районів "світле свято православного Великодня", - повідомив Дмитро Тимчук.

"Іванушка"

Російських артистів, які не гидують отримувати гроші у бойовиків, більшає. Так, на відкритті торгового центру в Донецьку виступив колишній соліст групи "Иванушки Интернешнл" Олег Яковлев. Ну, хоча б дітей потішив.

Фото: Корреспондент.net

Примітно також, що серед магазинів на відео була вивіска української мережі магазинів "Алло". До речі, на офіційному сайті компанії у списку адрес торгових точок Донецька немає.

Мавпування Захарченка

Ватажок "ДНР" Захарченко вирішив змавпувати Путіна. Днями він провів так звану "пряму лінію" з жителями Харкова. Зокрема, під час виступу він пояснив, що ж таке "русский мир".

"Русский мир" - це такий нематеріальний, духовний простір, в якому кожна людина і кожен народ можуть реалізувати себе і - головне - залишитися самим собою ", - заявив Захарченко.

На жаль, вже чимало українців відчули на собі цей "духовний" простір під прицілом. Так, мешканці окупованих територій активно висловлювали у соцмережах обурення, адже за два роки збройного конфлікту вони не отримали нічого з обіцяного, пише видання Донбас.ua. Більш того, починається бунт серед родичів бойовиків, які розраховували отримати житло; тих, хто не отримує компенсації пораненим і членам родина загиблих; хто втратив роботу через участь в боях на боці "ДНР".  

До речі, ініціатива Захарченка зробила хорошу послугу Службі безпеки України. Співробітники СБУ проаналізували запитання харків'ян Захарченку та поповнили свою базу прихильників "русского мира" новими іменами.

Потьомкінський ліс

Днями у Twitter з'явилося фото "насаджень" у Суздалі, яке одразу набуло неабиякої популярності. На фотографії блогера Олександра Бологова видно, що спиляні молоді березки встановили на спеціальних підставках вздовж вулиці.

Мережею ширяться чутки, що місцеве керівництво задумалося про те, як облагородити місто через те, що на Пасху Суздаль начебто збирається відвідати президент Володимир Путін. Результатом потуг місцевих фантазерів стало нове слово у сумнозвісній практиці потьомкінських сіл.

Це вже не перший досвід суздальської влади у прикрашанні міста. Кілька років тому до візиту президента старі дерев'яні будинки у Суздалі завішували полотнищами з такими ж будинками, але намальованими.

Зазначимо, що вислів "потьомкінські села" походить від історичного міфу про бутафорські села, які були зведені за наказом князя Потьомкіна вздовж маршруту Єкатерини ІІ під час її подорожі до Криму.

Повʼязані теми:

Наступна публікація