Тортом по ямах: на Харківщині водії винайшли оригінальний спосіб привернути увагу до розбитої дороги

Тортом по ямах: на Харківщині водії винайшли оригінальний спосіб привернути увагу до розбитої дороги

Люди вже зібрали чимало підписів і хочуть, аби влада врешті відремонтувала жахливу трасу.

Обурені станом доріг жителі Харківщини влаштували фотосесію вибоїн, розміри котрих вимірювали тортом. Люди нарікають, що на окремих автошляхах їздити легковими автомобілями практично неможливо, йдеться в сюжеті ТСН.19:30.

Увагу соцмереж до проблеми привернув Павло Стольник, котрий почав помічати першу реакцію дорожників на резонанс, який викликали його світлини. "Ця латка свіжа, вона з’явилася після", - коментує він побачене на трасі. Павло переконує, що подібний ямковий ремонт роблять щороку, і стабільно взимку разом зі снігом з доріг сходить і накладений асфальт, а разом із ним зникають і гроші, витрачені на роботи. "Я на своїй пам’яті не пригадую капітального ремонту цієї ділянки. Латка на латці, потім іще на латці. Старого полотна, котре було від початку, вже просто нема", - твердить він.

На Харківщині люди, аби привернути увагу до бездоріжжя, тортом міряли глибину вибоїн

На Харківщині люди, аби привернути увагу до бездоріжжя, тортом міряли глибину вибоїн

Траса, про яку йдеться, з'єднує п'ять районів області, щодня нею їздять тисячі водіїв. Дорожники виправдовуються, що грошей на ремонт 137 кілометрів автошляху в них немає. "Останні ремонти, і це навіть були не капітальні, проводилися там більше, ніж 30 років тому", - каже перший заступник начальника служби автомобільних доріг у Харківській області Сергій Пляка. Із держбюджету гроші надходять лише на ямковий ремонт, на капітальний їх уперше знайшли лише рік тому завдяки митному експерименту, однак 30 мільйонів гривень вистачить тільки на 5-6 кілометрів нового покриття.  "У нас кілометр дороги при ширині 7 метрів при двух шарах покриття – ми бачимо ціну 8-9 мільйонів гривень. Хочемо найбільш зруйновані ділянки відремонтувати суцільно, між ними зробити ямковий ремонт", - пояснив автодорівець.

Але терпець водіїв урвався, тому Павло з друзями виходять на дорогу збирати підписи на капітальний  ремонт траси – і за лічені години вже мають сотні автографів підтримки. "Щодня їжджу на роботу, вже три рази на півтора місяці був на шиномонтажі. Нова гума – шишки на колесах", - пояснюють свій протестний ентузіазм автовласники. "Машини в ряд по 5-6 штук зупинялися і всі виходили повним складом підписувалися", - розповідає активіст Денис Козуб. Звернення з підписами передадуть до облдержадміністрації, аби там таки знайшли гроші і врешті привели цю трасу до ладу.

Кореспондент ТСН Мар'я Уманська

Повʼязані теми:

Наступна публікація